9.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Italiensk tvist og smag
- Kylling, tomat, mozzarella er en herlig kombination
Ulemper
Endelig vurdering af retten
En hurtig ret der udgør et tilfredsstillende hovedmåltid. Den er velsmagende og herlig i sin smag, der kombineres af tomat, kylling og mozzarella. Retten får et lækker italiensk udtryk, og kan toppes med lidt frisk basilikum.
Kylling i tomat og mozzarella
Bedøm denne ret
Ingredienser
- 350 gram kyllingebryst
- 1 tsk tørret basilikum
- 2 spsk olivenolie
- 300 gram hakkede tomater
- 40 gram fløde 18%
- 125 gram mozzarella
- 60 gram cherrytomater
- 1 spsk smør
- 300 gram blomkålsris
Fremgangsmåde
- Tag en kyllingestykker og læg det i en pose. Tilsæt lidt salt, peber, sammen med basilikum og olivenolie, og bland det godt. Tag en pande og steg kyllingen hårdt i et enkelt minut på hver side. Tilsæt hakket tomater, og fløde, og steg videre. Skær cherrytomater i halve og tilsæt til panden.
- Tænd for ovnen på 200°. Find et ildfast fad, og hæld alt fra panden over i fadet. Læg mozzarellastykker på toppen og bag i ovnen i 25 minutter ved 200°.
- 5 minutter inden retten er færdigbagt, tilsætter du 1 spsk smør på en pande og sætter den på høj varme. Steg dine blomkålsris ved hård varm i 3-4 minutter og server blomkålsris til kyllingeretten..