8.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Anderledes og lækker
- Simpel og nem at lave
- Godt krydret
Ulemper
Endelig vurdering af retten
Lammesteaks kan sæsonvist en rigtig lækre og til en god pris, og samtidigt kan de noget helt specielt med smagen. Vi laver her en ret lammesteaks, som steges i valnødder, hvidløg og med masser af citron, og spiser det med en simpel salat af samme.
Lammesteaks på salatbund af mynte og citron
Bedøm denne ret
Ingredienser
Lammesteaks og salatbund
- 400 gram lammesteaks
- 5 stk hvidløgsfed
- 4 spsk citronsaft
- 1 spsk olivenolie
- 20 gram valnødder
- 1 bundt frisk mynte
- 125 gram blandet salat
- 1 bundt asparges
- 30 gram valnødder
Dressing
- 1 spsk olivenolie
- 2 spsk citronsaft
Krydderier til lammesteaks
- 1 spsk vand*
- 0,5 tsk tørret spidskommen
- 0,25 tsk stødt paprika
- 0,5 tsk tørret oregano
- 0,5 tsk tørret timian
- 0,10 tsk kanel
- 0,25 tsk chilipulver
Fremgangsmåde
- Start med at lave en lille stege-blanding af hvidløgsfed, citronsaft, finhakkede valnødder og finthakkede mynteblade. Tag derefter din lammesteaks og læg dem i en pose, og tilsæt så vand, spidskommen, paprika, oregano, timian, kanel og chilipulver, samt lidt salt og peber. Bland posen lidt, så lammesteaks krydres over det hele.
- Tag nu en stor pande, og tilsæt olivenolie. Steg lammesteaks i ca. 2 minutter på hver side, og tilsæt så stegeblandingen. Steg i 2 minutter mere og tag det af.
- Skær bunden af dine asparges, og skær dem i mindre spisestørrelse stykker. Steg dem på samme pande. Skal de smage mere selvstændigt at hvidløg, kan du tilsætte lidt ekstra presset hvidløgsfed på panden nu, men ellers steger du asparges i et par minutter.
- Lav nu en salat af den friske blandede salat og asparges, og hak lidt valnødder som du drysser over. Lav nu en lille dressing af olivenolie og citronsaft, samt salt og peber, og tilsæt det salaten. Pil lidt mynteblade af og tilsæt i salaten også.
- Server salaten med dine lammesteaks