8.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Sommerlig og let
- Kalorielet
Ulemper
Endelig vurdering af retten
I den sommerlige varme er der nogle gange ikke meget man hverken orker, eller har appetit til. Det skulle ellers lige være en lækker salat med jordbær, pistachio nødder og en krydret, frossen og lækker ost, der spises i bedste tapas-stil!
Let og sommerlig salat med jordbær og gedeost
Bedøm denne ret
Ingredienser
Salaten
- 100 gram babyspinat
- 60 gram jordbær
- 1 stk avocado
- 75 gram pistacienødder
Osten
- 100 gram gedeost
- 0,5 bundt frisk purløg
- 1 tsk tørret basilikum
- 0,5 tsk tørret timian
- 0,5 tsk hvidløgspulver
- 0,5 stk citron
Dressing
- 1 spsk citronsaft
- 1 spsk olivenolie
- 10 gram birkes, kan undlades
Fremgangsmåde
- Start med at hakke purløg super fint, og lægge det i en tallerken. Tilsæt så basilikum, timian, hvidløgspulver, salt og peber. Riv skal fra citron på tallerken også. Tag så gedeosten og form den som en tyk pølse.
- Rul pølsen i krydderiblandingen, sæt vitawrap udenom den og sæt den i fryseren i ca. et kvarter
- Imens laver du resten af salaten. Skyl dine grøntsager og jordbær. Tag tallerkner og fordel babyspinat. Halver jordbær og læg ved, og skær avocado i skiver og fordel langs kanten på tallerknen. Pil dine pistachio og drys over salaten.
- Lav en dressing af citronsaft, olivenolie og eventuelt birkes, og stryg over salaten. Tag gedeosten ud af fryseren, fjern vitawrap og læg på et skærebræt. Skær så skiver af osten og læg ved salaten.
- Nyd salaten i solens stråler..