5.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Utrolig hurtig at lave
- Smager lækkert og mætter fint
Ulemper
Endelig vurdering af retten
Der er er ikke noget bedre den klassiske middlehavs kyllingesalat, der reelt set tager tiden at stege kyllingen, før salaten er færdig. Vi topper det grønne med feta og solsikkekerner, og en lækker syrlig dressing med oregano.
Middelhavssalat med grillet kylling
Bedøm denne ret
Ingredienser
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk citronsaft
- 2 tsk tørret basilikum
- 400 gram kyllingebryst
- 125 gram blandet salat
- 2 stk løse tomater
- 1 stk agurk
- 40 gram oliven
- 0,25 bundt radiser
- 75 gram feta
- 25 gram solsikkekerner
Dressing
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk rødvinseddike
- 1 tsk citronsaft
- 1 tsk tørret oregano
- 2 stk hvidløgsfed
Fremgangsmåde
- Bland olivenolie, oregano, citronsaft og salt og peber i en pose. Skær kyllingestykkerne på tværs, så de bliver lidt tyndere og læg dem så i posen. Lad det trække i 2 minutter og tøm så indholdet på en pande og steg det i 4-5 minutter på begge sider, indtil kyllingestykkerne er gennemstegt.
- Skyl salat, agurk og tomat samt radiser, og fordel salaten på tallerknerne. Skær agurk og radiser i skiver og så i mindre stykker, og skær tomater i både. Fordel i salaten. Top med feta og oliven.
- Skær kyllingestykkerne i skiver og læg på salaten, og steg så solsikkekerner på panden.
- Lav en dressing af olivenolie, citronsaft, rødvinseddike oregano og presset hvidløgsfed. Stryg dressingen over salaten inden servering, og top den med stegte solsikkekerner.