12.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Smager herligt
- En ret med lidt ekstra
Ulemper
- Mange kulhydrater fra bl.a. blåbær og sukkerærter, der er brugt i så lille mængde så mulig
Endelig vurdering af retten
En fantastisk ret med roastbeef, frisk, grov og smagfuld salat, der kombineres med en sindssyg god hjemmelavede blåbær sauce. Den er en fantastisk Keto ret, men kan imponere alle, Keto eller ej.
Roastbeef med blåbær sauce og grov salat med dild
Bedøm denne ret
Ingredienser
- 400 gram roastbeef
- 2 spsk smør
Blåbær sauce
- 3 stk skalotteløg
- 1 stk hvidløgsfed
- 1 spsk olivenolie
- 100 ml rødvin
- 2 tsk æblecidereddike
- 100 gram blåbær
- 1 tsk sukrin
- 20 gram mørk chokolade 70%
Grov salat
- 0,5 stk spidskål
- 1 bundt asparges
- 75 gram sukkerærter
- 40 gram ærter
- 1 bundt frisk dild
- 1 stk frisk karse, kan undlades
Salat dressing
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk sukrin
- 15 gram mayonnaise
- 2 tsk hvidvinseddike
Fremgangsmåde
Roastbeef
- Start med at tørre din roastbeef af, og steg den i smør. Tilsæt derfor smør på panden og når det syder, steger du din roastbeef til den er brunet på alle sider. Krydder den med salt, rosmarin, peber og hvidløg. Bag den i ovnen ved 150° i ca. 45 minutter, eller indtil den er 57°.
Blåbær sauce
- Tilsæt olivenolie på en pande, hak dine skalotteløg fint og pres hvidløgsfed på panden. Steg i 3-4 minutter. Skru ned for varmen og tilsæt vin og æblecidereddike. Kog saucen lidt, tilsæt blåbær og sukrin, og kog det op i mindst 5 minutter. Smelt chokoladen i lad den småsimre imens du laver salaten.
Grov salat og salatdressing
- Hak spidskål groft, sammen med asparges og sukkerærter. Optø ærter og tilsæt det hele i en stor skål. Hak frisk dild og karse fint, og tilsæt. Lav en dressing af olivenolie, sukrin, mayonnaise og hvidvindeddike og tilsæt det salaten. Bland godt rundt, og server den grove salat med roastbeef og blåbær sauce.