7.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Nemt og lækkert
  • Taget ganske kort tid at lave
  • Sundt og lækkert for alle, Keto eller ej

Ulemper

Tid
8
Smag
8
Holdbarhed
7
Ingredienser
8

Endelig vurdering af retten

Laks i en curry er super lækkert, og godt på Keto, hvis den laves rigtigt. Her blander vi laks med kokosmælk, sammen med en klat rød karry pasta, og smagen bliver fantastisk. Den smager krydret og lækker, og har et godt næringsindhold til Keto. Nyd den med blomkålsris i.

Thai lakse curry med blomkålsris

Bedøm denne ret

4.15 fra 7 stemmer
Køkkentid15 min
Ventetid20 min
Samlet tid35 min
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 696kcal
Kulhydrater: 7g
Protein: 36g
Fedt: 57g
Fiber: 5g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

Thai lakse curry
  • 300 gram laksefilet
  • 1 spsk smør
  • 2 tsk rød karrypasta
  • 300 gram kokosmælk
  • 1 stk frisk chili, kan undlades
  • 2 stk lime
Blomkålsris
  • 1 spsk smør
  • 350 gram blomkålsris
Servering
  • 0,5 bundt frisk koriander, kan undlades

Fremgangsmåde

  • Tænd for ovnen på 200°.
Thai lakse curry
  • Tag en pande og tilsæt halvdelen af smørret. Krydder laks med salt og peber, og gerne andre krydderier, og steg det på panden på begge sider i ca. 2 minutter. Har du en pande der kan komme i ovnen, laver du blot resten i din pande, og sætter den i ovnen. Men ellers skal vi bruge et ovnfast fad.
  • Smør et ovnfast fad med lidt fedtstof, og læg dine laksestykker deri.
  • Tag en skål og bland kokosmælk, rød karrypasta, saften fra en lime og eventuelt lidt friskhakket koriander. Hæld det over dit ovnfaste fad. Bag det i 20 minutter i ovnen ved 200°.
Blomkålsris
  • Tilsæt smør på en pande og tilsæt dine blomkålsris. Steg dem ved hård varme i 3-4 minutter, og rør i dem ofte, for at de ikke brænder på (så varm skal panden være).
Servering
  • Server din thai lakse curry, hæld blomkålris i, og drys eventuelt med lidt frisk koriander på toppen. Hak chili fint og spred det over retten.
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her