3.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Smager herligt og passer ekstremt godt sammen, pure og det pulled kød
Ulemper
- Tager tid at lave, da den skal simre
Endelig vurdering af retten
En langtidsstegt okseklump der næsten gør kødet helt som pulled pork. Det kombineres med en lækker knoldselleripure, der smager meget bedre end kartoffelmos. Retten har en god helhed, og er en lækker vinter ret, der varmer i koldt vejr
Sammenkogt oksegryde med en knoldselleripure
Bedøm denne ret
Ingredienser
Oksegryde
- 1000 gram oksesteg
- 2 stk hvidløgsfed
- 3 tsk æblecidereddike
- 150 ml vand*
- 1 stk rødløg
- 1 bundt frisk persille
Knoldselleripure
- 1 stk knoldselleri
- 30 ml fløde 18%
- 1 spsk smør
- 50 gram cheddar
- 1 stk grøntsagsbouillon terning
Fremgangsmåde
Oksegryde
- Tænd for ovnen på 175°
- Afpuds kødet og krydder det med salt, peber, presset hvidløgsfed (gnid det over kødet) på begge sider. Kødet skal steges og derefter i ovnen i et par timer. Hvis du har en stor pande der kan klare ovnen, og som har låg til, kan den klare jobbet, ellers en gryde, og i værste fald, steg kødet først, og brug et ovnfast fad til ovnen.Steg kødet i et minut på hver side, så det får farve.
- Hak løg, og tilsæt det til fadet, panden eller gryden der skal i ovnen. Tilsæt vand og æblecidereddike, og bag det med låg i 3-4 timer i ovnen.
Knoldselleripure
- Skær ydersiden af dit knoldselleri væk, og skær det i mindre stykker. Fyld en gryde med vand, 1 tsk salt og kog knoldselleristykkerne i 20 minutter.
- Når de er kogt hælder du vandet over i en skål, og gemmer det. Tag en stavblender og blend knoldselleri. Tilsæt smør, cheddar og fløde og blend igen. Tilsæt vand indtil du synes konsistensen passer.
- Server med hakket persille på toppen