7.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Sjov og anderledes
- Godt ernæringsindhold
Ulemper
- Specialingrediens i mandelmel. Andre LCHF meltyper kan bruges
- Ikke super nemt at få skorpen sprød
Endelig vurdering af retten
Denne Keto opskrift har du sikkert aldrig prøvet! Det er en spinatsuppe med en anderledes og lækker skorpe på toppen der bages, så den bliver sprød.
Spinatsuppe med sprød skorpe på toppen
Bedøm denne ret
Ingredienser
- 2 spsk smør
- 2 stk rødløg
- 2 stk hvidløgsfed
- 300 gram frossen spinat
- 100 gram bacon
- 110 ml piskefløde
- 500 ml vand*
- 1 tsk stødt paprika
Sprød skorpe
- 100 gram cheddar
- 24 gram mandelmel ca. 3 spsk
- 50 gram flødeost
Fremgangsmåde
- Steg bacon i en tykbundet gryde Når det er færdigstegt efter dit behov, tager du det af og lægger det på en tallerken.
- Hak løg og hvidløg. Svits løg og hvidløg i gryden i ca. 1 minut. Tilsæt spinat og rør det rundt indtil spinaten falder sammen. Det tager nogle minutter hvis det kommer fra frost. Tilsæt alle de vand, piskefløde og paprika. Sæt låg på og kog det i 5-10 minutter. Blend det med en stavblender og kog det yderligere 5 minutter. Tænd for ovnen på 180°.
- Bland cheddar, mandelmel og flødeost i en skål indtil det bliver til en samlet masse. Læg det imellem 2 stykker bagepapir og rul det til fladt.
- Hæld suppen over i et fad der egner sig til at komme i ovnen, og læg den flade masse på toppen. Bag den i ca. 10 minutter eller indtil skorpen har fået farve. Drys med bacon inden servering!