8.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Lækker og smagfuld
- Kraftig og stærk
Ulemper
- Mange ingredienser
Endelig vurdering af retten
En stærk og relativt simpel aftensmadsret, der varmer og mætter. Vi har piftet den godt og grundigt op med en omgang chili, og den spises med lækre hjemmelavede kødboller.
Stærk tomatsuppe med kødboller
Bedøm denne ret
Ingredienser
Tomatsuppe
- 1 stk rødløg
- 2 stk hvidløgsfed
- 1 stk gulerødder
- 1 stilke bladselleri
- 1 spsk kokosolie
- 2 stk løse tomater
- 2 tsk tørret basilikum
- 1 tsk tørret oregano
- 1 tsk tørret timian
- 400 gram hakkede tomater
- 500 ml bouillon
- 30 gram tomatpure
- 1 tsk chilipulver
- 2 stk laurbærblade
- 1 tsk balsamico eddike
Kødboller
- 400 gram hakket oksekød
- 30 gram græsk yoghurt 10%, kan undlades
- 30 gram frisk spinat
- 1 stk rødløg
- 2 stk hvidløgsfed
- 2 stk tørret oregano
- 1 spsk kokosolie
Fremgangsmåde
Tomatsuppe
- Vi starter med at gøre tomatsuppen klar, og hakker alle grøntsager dertil. Hak løg fint, skær skræl gulerod og skær den i små stykker. Hak bladselleri, og pres hvidløgsfed. Tilsæt det i en stor gryde sammen med kokosolie, og steg det hele i 4-5 minutter. Hak tomat fint og tilsæt det også.
- Tilsæt basilikum, oregano og timian, og tilsæt nu de hakkede tomater og bouillonvand. Tilsæt tomatpure, laurbærblade, chili og balsamicoeddike, og lad det simre i ca. 30 minutter.
Kødboller
- Hak løg og spinat fint og læg det i en skål. Tilsæt nu hakket oksekød, græsk yoghurt, hvidløgsfed og oregano.
- Tilsæt kokosolie på en pande, form kødboller og steg dem i fedtstoffet til de er gennemstegt.
Servering
- Smag suppen til med salt og peber, tilsæt kødbollerne og nyd retten!