10.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- En intens wauw-smag
- Hurtig og simpel at lave
Ulemper
- Mange ingredienser
Endelig vurdering af retten
En relativt simpel men udsøgt thaisuppe, som smager frækt af citrongræs, lime og chili, og serveres med kylling og masser af grøntsager. Den smager utrolig autentisk, og har lidt en wauw-smag, fordi man ikke forventer så intens en smag.
Thaisuppe med kokosmælk og kylling
Bedøm denne ret
Ingredienser
- 1 spsk kokosolie
- 300 gram kyllingebryst
- 1 stk rødløg
- 3 stk hvidløgsfed
- 20 gram frisk ingefær
- 0,5 stk peberfrugter
- 1 stk lime
- 1 tsk gurkemeje
- 1 tsk chiliflager
- 1000 ml bouillon
- 1 bundt citrongræs, kan undlades
- 400 gram kokosmælk
- 1 spsk fiskesauce
Servering
- 50 gram bønnespirer
- 40 gram cherrytomater
- 1 stk lime
- 200 gram shirataki nudler, kan undlades specialingrediens, og er ikke et must
Fremgangsmåde
Thaisuppe med kokosmælk og kylling
- Vi starter med at stege vores kylling, og så gør vi alle ingredienserne klar, hvorefter vi laver suppen, og sætter den til at simre. Så lad os komme i gang.
- Start med at skære kyllingebryst i spisestørrelser, og steg dem i en stor gryde i kokosolie. Imens de gennemsteges, gør vi grøntsagerne klar.
- Skær løg i strimler, og hak hvidløgsfed. Riv ingefær, og skær peberfrugt i strimler. Skræl gulerod og riv strimler af den med en grøntsagsskræller.
- Pres nu saften fra en hel lime ud i gryden, og steg løg, hvidløgsfed, ingefær, gulerod og peberfrugt. Tilsæt gurkemeje og chili, og dernæst hønsebouillon, kokosmælk og kylling.
- Kog det op, og riv bladene fra citrongræs (tip: brug en gaffel til at rive nedefra og op igennem bladene. På den måde river du kun bladene fra). Tilsæt det i retten sammen med fiskesauce. Smag den til med salt og peber.
Servering
- Lad retten simre i 15 minutter. 5 minutter inden servering fjerner du alle de blade af citrongræs du kan fange, og tilsætter tomater, bønnespirer og shirataki nudler, hvis du har dem. Lad den simre i 5 minutter mere, og server suppen med limebåde til.