13.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Hurtig og rigtig lækker
- Godt med fedt og protein
Ulemper
- 13 kulhydrater per portion
Endelig vurdering af retten
En super lækker ret, som er krydret mexikansk kylling som er trevlet og på en bund af blomkålsris. Den er utrolig lækker og god, specielt med salsa, creme fraiche og ost ved siden. Pænt ernæringsindhold til Keto
Trevlet mexikansk kylling på bund af blomkålsris
Bedøm denne ret
Ingredienser
- 7 spsk smør ca. 70-80 gram
- 250 gram kyllingebryst
- 1 stk tacokrydderi
- 1 stk rødløg
- 2 stk løse tomater
- 50 gram jalapenos
- 1 stk avocado
- 250 gram hakkede tomater 400 gram giver for meget væske
- 80 gram revet ost
- 50 gram salsa uden tilsat sukker
- 100 gram creme fraiche 18%, kan undlades
- 350 gram blomkålsris
Fremgangsmåde
Mexikansk kylling
- Varm en pande, og tilsæt halvdelen af smørret. Skær kyllingen i mindre styk-ker, og steg et par minutter. Tilsæt tacokrydderi, og steg, til det er gennemstegt. Læg det over på et skærebræt.
- Hak rødløg, tomater og japaleños, hvis du vil have dem hakket lidt mindre, og skær avocado i skiver.
- Tag 2 gafler, og riv kyllingen fra hinanden til strimler. Det kan godt tage etøjeblik og være irriterende, men jeg lover, det bliver godt! Steg strimlerne på panden igen i 4-5 minutter sammen med de hakkede tomater, og kom det påen tallerken.
Blomkålsris og servering
- Blend blomkål til ris i en foodprocessor, eller brug færdighakkede blomkålsris.Tag resten af dit smør, ca. 30-40 g, og smid det på panden. Skru højt op for blusset. Så snart smørret syder, tilsætter du dine blomkålsris og steger dem ved hård varme i 3-4 minutter. Det skal være så varmt, at de brænder på, hvis ikke du rører i dem hvert 20. sekund.
- Læg blomkålsris nederst i et fad eller direkte på en tallerken. Læg alle de hakkede grøntsager ovenpå sammen med den trevlede kylling. Drys med ost, og servér med en god tomatsalsa og eventuelt cremefraiche.