5.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Lækker bøf af tun
  • Anderledes og vildt lækker

Ulemper

Tid
8
Smag
8
Holdbarhed
7
Ingredienser
8

Endelig vurdering af retten

Tunbøffer er nok ikke noget du får hver dag, men det er undervurderet. Tunbøfferne smager lækkert, og er et sjovt alternativ til en klassisk bøf. Den kombineres med en god og simpel spinatsalat, og sammen udgør de et velsmagende og anderledes Keto måltid!

Tunbøf med klassisk spinatsalat

Bedøm denne ret

4 fra 1 stemme
Køkkentid30 min
Ventetid10 min
Samlet tid40 min
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 728kcal
Kulhydrater: 5g
Protein: 35g
Fedt: 58g
Fiber: 3g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

Tunbøf
  • 120 gram tun
  • 35 gram mandelmel
  • 2 stk rødløg
  • 1 tsk tørret dild
  • 1 spsk citronsaft
  • 50 gram mayonnaise
  • 1 stk æg
  • 1 spsk olivenolie
Spinatsalat
  • 50 gram bacon
  • 1 stk æg
  • 150 gram frisk spinat
  • 1 tsk balsamico eddike
  • 1 spsk olivenolie
  • 40 gram champignon
  • 2 stk løse tomater
  • 0,5 stk rødløg

Fremgangsmåde

Tunbøffer
  • Vi starter med at lave tunbøffen, og går direkte i gang med salaten, når vi har smidt bøffen på panden. Den er relativt nem, så lad os komme i gang!
  • Start med at tilsætte alle ingredienserne for tunbøffen i en skål, undtagen olivenolie. Citron skal være 1 spsk citronsaft, og lidt revet citronskal. Bland ingredienserne rigtig godt, først med en ske, og efterfølgende med fingrene. Sørg for, at tunen ikke ligger i store klumper. Form så mange bøffer du kan, hvor de har ca. 2 cm i tykkelsen eller lidt under. Tilsæt salt og peber til bøfferne.
  • Tilsæt olivenolie på en pande og steg bøfferne på begge sider. Så snart du har bøfferne på panden, kan du gå i gang med spinatsalaten
Spinatsalat
  • Steg bacon på panden. Hvis du kan finde plads, så brug den samme pande, som du steger tunbøfferne på. Tag en skål vand og kog det op. Når det koger, tilsætter du ægget, skruer ned for varmen på middel, og koger ægget i 7 minutter.
  • Tilsæt spinaten i en salatskål, og derefter olivenolie og balsamico eddike. Bland det godt rundt med hænderne. Hak rødløg, skær tomater i både og champignon i skiver. Bland dem i salaten. Halver æg og server læg det på salaten sammen med det stegte bacon.
  • Server spinatsalaten med tunbøffere til, og eventuelt lidt ekstra mayo på toppen.
Noter:
Køb tun af bæredygtigt fisk med MSC mærket, da dette er fritfanget fisk. Og hvis du kan finde det, så gerne tun som er fanget uden bundtrawl.
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her