5.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Kød og salat
- Sundt og smagfuldt
Ulemper
Endelig vurdering af retten
En gennemført og velsmagende ret der kombinerer et godt stykke marineret kød, sammen med broccoli, en god salat, som både er syrlig og krydret, og som toppes med rejer. En god Keto ret, der kan spises af alle, Keto eller ej.
Tykstegsbøffer med broccolisalat toppet med rejer
Bedøm denne ret
Ingredienser
- 300 gram tykstegsbøffer
- 1 spsk olivenolie
- 1 stk broccoli
- 125 gram frisk spinat
- 75 gram cherrytomater
- 3 stilke forårsløg
- 1 spsk smør
- 3 stk hvidløgsfed
- 50 gram rejer
- 0,5 bundt frisk persille
- 1 stk citron
- 1 spsk olivenolie
Fremgangsmåde
- Smør din bøffer med olivenolie og drys med salt og peber, og preshvidløgsfed over bøfferne, og smør det lidt ind. Lad den trække i ca. 5minutter, og steg den om lidt.
- Tag en gryde og fyld den med vand og tilsæt ca. 1 tsk salt. Skær broccoli i buketter, og når vi er i gang, halverer vi også cherrytomater, hakker spinatgroft, og hakker forårsløg. Bland tomater, spinat og forårsløg i en salatskål.
- Kog broccoli i ca. 3-5 minutter, alt efter hvor sprødt du ønsker dinebuketter, og skyl dem efterfølgende i rindende vand, så de bliver afkølet.Tilsæt broccoli i salatskålen.
- Tilsæt smør på en pande og steg dine bøffer i ca. 3-4 minutter på her side, afhængigt af tykkelsen. Efter de er færdige, lægger du dem til side og dækker dem til med sølvpapir. Tilsæt så mere smør, pres hvidløgsfed på panden stegdine rejer ved hård varme i 1 minuts tid. Pres lidt citron på panden undervejs.
- Hak persille fint og tilsæt det i en lille skål sammen med olivenolie og 1-2 spsk citron.
- Anret salat på tallerken, sammen med en tykstegsbøf og læg rejerne ved. Stryg med dressingen over salaten, og tag fedtstoffet fra panden og hæld overbøffen. Skrab eventuelt lidt stegt hvidløg fra panden og hæld med.
- Nyd den lækre kombination af hvidløgsstegt tykstegsbøffer, en mættende og syrlig salat der toppes med persille og rejer.