4.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- God tærtedej, lige så god som en normal tærtedej!
- Simpel og lækkert salat supplement
- Passer godt sammen
Ulemper
- Tærten er kalorietæt
- Kræver mandelmel
Endelig vurdering af retten
En tærte præcist som du kender den. Dejen er sprød og lækker, og ja - Faktisk nøjagtig som almindelig tærtedej. Fyldet er passende og lækkert, og tærten mætter utrolig meget, så du kan nok maksimalt spise en kvart. Den simple salat som denne, er derfor et fantastisk supplement!
Broccoli bacon tærte med spinatsalat og citronskal
Bedøm denne ret
Ingredienser
Tærtedej
- 280 gram mandelmel
- 2 stk æg
- 1 tsk salt
- 2 spsk smør
- 1 tsk bagepulver
Tærtefyld
- 200 gram bacon
- 1 stk broccoli
- 1 stk rødløg
- 100 gram parmesan
- 8 stk æg
- 1 bundt frisk persille
- 0,5 bundt frisk purløg
- 3 stilke forårsløg
Spinatsalat
- 500 gram frisk spinat
- 3 spsk olivenolie
- 1 stk citron saft og skal
- 100 gram parmesan
Fremgangsmåde
Tærtedej
- Tænd ovnen på 200°. Bland alle ingredienser for tærtedejen. Mandelmel, æg, smør, salt og peber. Form det til en dej
- Læg dejen på et stykke bagepapir og læg endnu et stykke bagepapir ovenpå. Form tærtedejen så svarer til din tærteform. Vi brugte en 23 cm tærteform.
- Smør din tærteform med fedtstof og flyt din tærtedej til formen. Vi lagde tærteformen på dejen og vendte det hele på hovedet. Tryk dejen godt rundt og fold kanten ned, hvis der stikker kant over tærteformen. Forbag tærtedejen i 10 minutter.
Tærtefyld
- Steg bacon og riv det mindre stykker.
- Hak purløg, persille og forårsløg, samt rødløg og broccoli. Læg det i en skål og tilsæt 8 æg samt 100 gram revet parmesan. Tilsæt bacon. Bland det godt rundt, og tilføj det til tærtedejen, så den dækker alle områder af dejen. Bag den i 30-35 minutter i ovnen ved 200°
Spinatsalat
- Læg frisk spinat i et fad der passer. Skær parmesan i rustikke skiver og læg det oven på spinaten. Pres citron over salaten og riv noget citronskrald. Slut af med at hælde lidt olivenolie løst over hele fadet.