9.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Lækker for hele familien
- God til flere dage
- Intens og god smag
Ulemper
Endelig vurdering af retten
Italienske kødboller i tomatsauce, spækket med mozzarella og et lækkert tvist af basilikum. Opskriften har en lækker intens smag, og er en ret for alle. Selv dine børn vil elske denne italienske familieret fra Toscana
Italienske kødboller med squash pasta
Bedøm denne ret
Ingredienser
Italienske kødboller i tomatsauce
- 1 stk rødløg
- 2 stk hvidløgsfed
- 800 gram hakkede tomater
- 30 gram tomatpure 1 spsk
- 2 tsk tørret oregano
- 1 tsk tørret timian
- 1 bundt frisk basilikum
- 600 gram hakket oksekød
- 3 spsk olivenolie
- 125 gram mozzarella
Squashnudler
- 2 stk squash
Topping
- 100 gram revet parmesan
Fremgangsmåde
Italienske kødboller i tomatsauce
- Steg rødløg på panden. Tilsæt hakket hvidløg, hakkede tomater, tomatpuré, oregano og timian. Tilsæt eventuelt lidt frisk, hakket basilikum. Lad det simre i 10-60 minutter. Lav kødbollerne imens.
- Kom kødet i en skål. Tilsæt halvdelen af den friske basilikum samt salt og peber, og rør det godt sammen.
- Form 10 kødboller, og steg dem på en pande i olivenolie. Tænd nu for ovnen på 200°.
- Læg kødbollerne i et ovnfast fad. Læg lidt af mozzarellaen imellem kødbollerne. Tilsæt sovsen og resten af din mozzarella.
- Tilsæt det sidste af den friske basilikum, drys parmesan over, og bland det roligt rundt. Gem en smule parmesan til topping efterfølgende. Bag den i 20 minutter.
Squashnudler og servering
- Riv squash på en spiralizer, så de bliver til tynde grøntsagsstrimler. Riv dem på et rivejern, hvis du mangler en spiralizer. Tilsæt vand, og lun dem i 30 sekunder i mikrobølgeovnen.
- Top retten med lidt parmesan inden servering.