12.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Super god og velsmagende
- God blomkålsmos, der mætter
- Mad til flere dage
Ulemper
Endelig vurdering af retten
Kødboller i tomatsauce med blomkålsmos, der virkelig smager herligt. Det er den perfekte kombination af tilbehør, sød og smagfuld sauce, sammen med en omgang sunde og lækre italienske kødboller, der er krydret utrolig godt. Retten bages med mozzarella på toppen, som giver en god helhed for retten.
Kødboller i tomatsauce med blomkålsmos
Bedøm denne ret
Ingredienser
Kødboller
- 800 gram hakket oksekød
- 0,5 stk rødløg
- 1 stk hvidløgsfed
- 1 tsk sennep
- 50 gram tomatpure
- 2 stk æg
- 40 gram mandelmel
- 1 bundt frisk persille
- 2 tsk tørret basilikum
Tomatsauce
- 0,5 stk rødløg
- 1 stk hvidløgsfed
- 1 tsk stødt paprika
- 400 gram hakkede tomater
- 50 gram cherrytomater
- 50 gram tomatpure
- 250 ml bouillon
- 2 tsk tørret rosmarin
- 50 gram parmesan
- 125 gram mozzarella
Blomkålsmos
- 1 stk blomkål
- 50 ml mælk
- 50 gram parmesan
Fremgangsmåde
Blomkålsmos
- Skær blomkål i buketter og læg dem i en gryde med vand med lidt salt. Kog dem indtil du er færdig med kødboller og tomatsauce.
Kødboller
- Vi koger vores blomkål først, laver kødbollerne imens, og strikker vores tomatsaucen sammen, putter det i ovnen og laver blomkålsmosen imens. Lad os komme i gang.
- Tag en stor skål. Hak rødløg , persille og hvidløg(hvis du er smart, hakker du også løg og hvidløg for tomatsaucen). Tilsæt nu alle ingredienserne til skålen og bland det godt sammen. Tilsæt lidt olie på en pande, form kødboller og steg dem alle på panden, til de er gennemstegte. Læg kødbollerne over i et stort ovnfast fad, når de er færdigstegt.
Tomatsaucen
- Tilsæt løg og rødløg til pande hvor du stegte dine kødboller. Steg dem i et par minutter og tilsæt nu paprika, hakkede tomater og tomatpure og steg lidt. Tilsæt oksebouillon og rosmarin. Lad det simre i 10 minutter. Tilsæt så tomatsaucen til dit ovenfaste fad, og bland rundt. Riv parmesan i, bland rundt og læg mozzarella ost på toppen. Drys eventuelt med lidt mere rosmarin på toppen, og bag det i ovnen ved 180° i 15 minutter. Lav blomkålsmosen imens.
Blomkåsmos fortsat
- Tilsæt blomkålsbuketterne til en foodprocesser, og tilføj mælk og parmesan. Server blomkålsmosen med kødboller i tomatsauce