14.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Simpelt og nem at lave
- Bønnesalaten smager super godt
Ulemper
- Grønne bønner kan hurtigt give mange kulhydrater
Endelig vurdering af retten
Simpel bønnesalat med valnødder, og et godt stykke kød til. Mere behøver vi reelt set ikke, da det smager godt, mætter og er super ernæringsholdigt, i et velsmagende Keto aftensmåltid
Oksesteg og bønnesalat med valnødder og champignon
Bedøm denne ret
Ingredienser
Oksesteg
- 1 spsk smør
- 350 gram oksesteg culotte, cuvette, eller andre typer af kød, du kan lide
- 100 ml hvidvin
Bønnesalat
- 250 gram grønne bønner
- 2 spsk smør
- 200 gram champignon
- 3 stk hvidløgsfed
- 40 gram valnødder
- 30 gram feta
Valgfrit og servering
- 1 brev bearnaise, kan undlades
- 1 spsk smør
- 100 ml mælk, kan undlades
Fremgangsmåde
Oksesteg stegning og bagning
- Start med at tilsætte smør på en pande og stege din oksesteg på alle sider. Tilsæt hvidvin til et ovnfast fad, og læg oksestegen i. Tænd for ovnen på 220°, og bag oksestegen til den er 65-68° for en rose steg.
Bønnesalat
- Tilsæt vand i en gryde med godt med salt (1-2 tsk), og kog dine grønne bønner i 5-7 minutter.
- Hak champignon fint, tilsæt smør på en pande, sammen med presset hvidløgsfed, og steg champignon i 5 minutter til de falder lidt sammen.
- Når bønner er færdige, køler du dem lidt ned og tilsætter dem i en skål. Tilsæt champignon, salt, eventuelt en tsk æblecidereddike og bland godt.
- Tørsteg valnødder på panden og hak dem fint. Drys dem over salaten, og drys også feta på toppen.
Bearnaise sauce, eventuelt
- Hvis du vælger at lave bearnaise til, kan du lave det fra brev eller i en færdigkøbt version. Den færdigkøbte er oftest med en væsentlig del rapsolie, hvorfor vi foretrækker brev.
- Skær oksesteg i skiver og servér med den lækre bønnesalat og eventuelt lidt sauce til.