8.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Lækker og smagfuld sauce
- Simpel opskrift med flere forskellige ting
- Frisk og vild i smagen fra krydderurter
Ulemper
Endelig vurdering af retten
En rigtig lækker fiskeopskrift, som kan bruges med alle hvide fisk. Retten kombinerer grøn sauce, hvid fisk og en kombination af mynte og persille i en salat, og det fungerer rigtig godt sammen, samt spises med ovnbagte grønne bønner.
Hvid fisk med myntesalat og grønne bønner
Bedøm denne ret
Ingredienser
Bagte grønne bønner
- 450 gram grønne bønner
- 1 spsk olivenolie
Bagt fisk
- 350 gram hvid fisk
Sauce
- 100 gram rucola
- 1 stk citron
- 2 stk hvidløgsfed
- 2 spsk olivenolie
Salat tilbehør
- 1 stk agurk
- 3 stk løse tomater
- 1 stk rødløg
- 1 bundt frisk persille
- 1 bundt frisk mynte
- 1 spsk olivenolie
- 1 stk lime
Fremgangsmåde
Grønne bønner og fisk i ovnen
- Tænd for ovnen på 210°. Tag en bageplade med bagepapir og læg de grønne bønner. Stryg med lidt olivenolie og salt, og bag dem i ovnen i ca. 40 minutter. Sæt fisken ind, når der er 25 minutter tilbage.
- Smør et fad der passer til fisken, læg fisken i fadet, tilsæt salt og peber, og sæt den i ovnen i ca. 25 minutter. Skru temperaturen ned på 175°.
Sauce
- Tilsæt rucola i en blender, og tilsæt saft fra 1 citron og skal fra lidt under en halv citron, 2 hvidløgsfed, 100 ml olivenolie samt salt og peber. Blend det med en stavblender eller anden blender, og tilsæt eventuelt en spsk fløde eller mælk, hvis du har det.
Salat
- Skær agurk og tomater i tern og hak rødløget fint. Hak persille og mynteblade og tilsæt alt dette i en stor salatskål. Lav en blanding af lime og olivenolie, og hæld det over dressingen.