3.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Smager som rugbrød
- Ligner rugbrød (tak sovsekulør)
- Føles som rugbrød
- Stort rugbrød
Ulemper
- Selvfølgelig lidt dyrt
Endelig vurdering af retten
Hvis du troede at rugbrød var helt yt på KETO, så tager du fejl. Eller - Klassisk rugbrød er ude, men det her er ikke et klassisk rugbrød. Det indeholder kerner, ost, æg og meget mere, og har konsistens og smag som rigtigt brød - og kun med 5 kulhydrater per skive. Opfundet af Stella Maria Kristensen. Billede af Anja Ellemose Jensen.
Det bedste Keto rugbrød du finder
Bedøm denne ret
Ingredienser
Tørre ingredienser
- 90 gram græskarkerner 1,5 dl
- 100 gram solsikkekerner 2 dl
- 70 gram hørfrø 1 dl
- 55 gram sesamfrø 1 dl
- 1 spsk pofiber
- 2 tsk bagepulver
- 2 spsk loppefrøskaller 0,5 dl
- 30 gram hampefrø, kan undlades 0,5 dl
Våde ingredienser
- 4 stk æg
- 15 gram mayonnaise 1 spsk
- 120 gram flødeost
- 30 gram græsk yoghurt 10% 2 spsk
- 110 gram cheddar
- 30 gram parmesan
- 3 tsk æblecidereddike
- 2 spsk sovsekulør
- 1 tsk salt
Fremgangsmåde
- Tænd for ovnen på 220°
- Bland alle de tørre ingredienser i en skål for sig. Pisk de våde ingredienser, pånær sovsekulør, sammen i en anden skål, som er stor. Bland efterfølgende de tørre ingredienser i den store skål, og tilsæt sovsekulør indtil farven er mørk og passende til et rugbrød.
- Hæld massen i en smurt brødform og giv det 10 minutter ved 220°. Skru derefter ned på 175° og giv det yderligere 40 minutter.
- Lad det afkøle i formen med et viskestykke over sig. Værsgo - KETO Rugbrød. TAK