3.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Vegetarisk
  • Utrolig lækker og velsmagende - Smager som almindelig blomkålsgratin

Ulemper

Tid
7
Smag
10
Holdbarhed
9
Ingredienser
8

Endelig vurdering af retten

Denne blomkålsgratin er et lækkert bud på en god og velsmagende vegetariske keto ret. Vi har gjort den klassiske blomkålsgratin ketovenlig, ved at fjerne raspen og eller bibeholde den gode smag og konsistens. Vi serverer den med smørsovs til, som gør retten super god og lækker - Hvor mandelmelet giver en sprødere skorpe, og er et godt alternativ til rasp!

Keto blomkålsgratin

Bedøm denne ret

5 fra 1 stemme
Køkkentid10 min
Ventetid35 min
Samlet tid45 min
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 750kcal
Kulhydrater: 4.5g
Protein: 31g
Fedt: 61g
Fiber: 1.5g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

  • 1 stk blomkål
  • 2 stk æg
  • 50 gram flødeost
  • 50 gram mozzarella
  • 25 gram parmesan
  • 0,5 tsk muskatnød
  • 40 gram mandelmel
Smørsovs
  • 5 spsk smør

Fremgangsmåde

Keto Blomkålsgratin
  • Tænd ovnen på 200°.
  • Skær blomkål i buketter, og læg dem i et højt fad.
  • Pisk alle de øvrige ingredienser, undtagen mandelmel, sammen med et piskeris.
  • Hæld massen over blomkålsbuketterne, og bland det godt. Drys mandelmel på toppen.
  • Bag gratinen i ovnen i 35-40 minutter. Stik i den med en gaffel for at se, om den er færdigbagt. Hvis noget hænger på gaflen, giver du den 3-5 minuttermere.
Smørsovs
  • Smelt smørret i en gryde ved lav varme, og lad det varme langsomt op. Hæld det over i en kande, og servér smørsovsen som et lækkert supplement tilblomkålsgratinen.
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her