11.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Nemt og hurtigt
- Meget grøn aftensmad!
Ulemper
Endelig vurdering af retten
Avocadobåde er et hit, og specielt hvis du bager dem. Så får du lunt og blødt avocadofyld, der smager godt. Vi topper dem med en omgang hakket oksekød med tacokrydderi, og supplerer det på en bund af salat med græskarkerner. Mums!
Avocadobåde med tacokød på grøn salatbund
Bedøm denne ret
Ingredienser
- 200 gram hakket oksekød
- 0,5 stk tacokrydderi
- 3 stk avocado
- 1 stk lime
- 1 spsk olivenolie
- 1 stk rødløg
- 100 gram revet ost
- 50 gram cherrytomater
- 40 gram græsk yoghurt 10%, kan undlades
Salat
- 2 stk hvidløgsfed
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk hvidvinseddike
- 125 gram blandet salat
- 40 gram græskarkerner
Fremgangsmåde
Avocadobåde med tacokød
- Tænd for ovnen på 220°. Halver avocadoer og læg dem på en bageplade med bagepapir. Tag en ske og scoop lidt af avocadofyldet ud, læg det til side på en tallerken. Pres lidt limesaft ud på avocadoerne, og derefter lidt olivenolie. Bag dem i ovnen i 15 minutter imens du steger kødet.
- Steg oksekødet på panden og tilsæt tacokrydderi. Hak løg og tilsæt det til panden også. Når avocadoerne er blevet bagt i 15 minutter, tager du dem ud og tilsætter tacokød i alle avocaoderne, topper med revet ost på kødet, så det kan smelte. Halver cherrytomater og læg et par stykker på hver, og eventuelt en klat græsk yoghurt.
Salat
- Lav en dressing af presset hvidløgsfed, olivenolie, hvidvinseddike og lidt salt og peber. Læg salat som bund på tallerkner, og hæld lidt dressing i. Steg græskarkerner på en tør pande i et par minutter og drys dem på salaten. Tilsæt avocadofyldet du gravede ud tidligere til salaten og læg bagte avocadobåde ved - Så er du klar til at spise!