9.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Lækker, stærk og god
- Passer til mange sammenhænge
- Hverdagsagtig og kan spises af alle, Keto eller ej
Ulemper
- Retten bliver faktisk meget bedre af at simre i 60 minutter, som trækker den lidt ned på points. Men det behøves ikke nødvendigvis.
Endelig vurdering af retten
En rigtig lækker og nem chili con carne - uden så meget besvær og uden kulhydrater. Den lavde mængde kulhydrater og den moderate mængde fedt, gør retten ideel til Keto. Den er smagfuld og lækker, og kan spises af alle
Den bedste KETO chili
Bedøm denne ret
Ingredienser
Chiligryde
- 0,5 stk rødløg
- 1 stk peberfrugter
- 3 stk hvidløgsfed
- 3 spsk olivenolie
- 2 tsk chilipulver
- 1 tsk tørret spidskommen
- 1 tsk stødt paprika
- 0,5 tsk cayennepeber
- 500 gram hakket oksekød
- 400 gram hakkede tomater
- 100 ml bouillon
Topping
- 0,5 stk rødløg
- 150 gram cheddar
- 0,5 bundt frisk koriander, kan undlades
- 2 stk avocado
- 50 gram jalapenos
- 100 gram creme fraiche 38%
Fremgangsmåde
Chiligryde
- Hak løg, grøn peber og hvidløgsfed, og steg det i olivenolien på en høj pandeeller en i gryde. Steg det i ca. 5 minutter.
- Tilsæt krydderierne, og steg det i ca. 30 sekunder mere, og tilsæt derefterkødet. Lad det stege, indtil kødet er gennemstegt.
- Hæld hakkede tomater og oksebouillon ved, og læg låg på. Lad det simre ved middel varme i ca. 1 time og gerne mere.
Topping og servering
- 10 minutter før servering gør du toppingen klar. Hak løg og eventuelt koriander, og skær cheddar ud og avocado i skiver.
- Servér chiligryden med cheddar, japapeños, koriander, avocado i skiver, hakket løg og cremefraiche.