4.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Lækkert, krydret og smagfuldt
  • Low carb og ok med fedt

Ulemper

  • For simpelt måske. Overvej at tilføje lidt mere salat eventuelt.
Tid
8
Smag
9
Holdbarhed
6
Ingredienser
9

Endelig vurdering af retten

Her får du en simpel og low carb kyllingeret. Normalt er kylling relativt fedtfattigt, men lår med skind, har rigeligt med naturlig fedt, og passer godt ind i retten her. Den er simpel og nem, og fin på Keto.

Hvidløgsmarineret kyllingelår med asparges

Bedøm denne ret

4.5 fra 2 stemmer
Køkkentid8 min
Ventetid15 min
Samlet tid23 min
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 712kcal
Kulhydrater: 4g
Protein: 44g
Fedt: 56g
Fiber: 0g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

  • 500 gram kyllingelår
  • 3 spsk smør
  • 4 stk hvidløgsfed
  • 2 tsk tørret oregano
  • 1 bundt frisk timian
  • 1 tsk stødt paprika
  • 1 bundt asparges
  • 60 ml bouillon
  • 0,5 stk citron
  • 1 stk valgfri salat

Fremgangsmåde

  • Tør kyllingelårene af med et stykke køkkenrulle. Krydder dem med salt, peber og paprika på begge sider. 
  • Smelt smør på en pande, tilføj presset hvidløg, oregano og timian og steg det kortvarigt ved middel varme. Pas på det ikke brænder på.
  • Steg kyllingen med skind siden nedad i 5-6 minutter, vend det og steg i 5-8 minutter mere på den anden side. De skal have en kernetemperatur på 75° for at være gennemstegt, så herfra skal du stege dem lidt på begge sider og efter behov, til de får en god kernetemperatur. Hvis de brænder for hurtigt på, kan du sætte varmen ned og eventuelt sætte låg på panden hvis muligt. 
  • Fjern kyllingelårene og tilsæt mere smør på panden. Tilføj dine asparges og lidt salt og peber. Sauter dem i 4-6 minutter. Tilsæt kyllingeboullion og steg ved hård varme indtil det meste af vandet er fordampet, eller bare i ca 2 minutter. Læg kyllingelårene tilbage på panden og steg i et par minutter mere. Server gerne med hvidløgssmør og citronskiver, og eventuelt en god salat til.
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her