10.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Godt som hovedret, kræver fed tilbehør
  • Steges til perfektion med denne vejledning
  • Ekstra lækkert med bagt hvidløg og granatæble

Ulemper

  • Kræver fed tilbehør, da næringsindholdet for denne hovedret ikke har nok fedt
Tid
7
Smag
10
Ingredienser
8
Holdbarhed
9

Endelig vurdering af retten

En lækker omgang kalkun der tilberedes og steges til perfektion. Denne ret er en hovedret der mangler lidt tilbehør - som er fedt. Vi kan anbefale en salat med masser af feta og lidt olie.

Hvidløgsstegt kalkun med granatæble

Bedøm denne ret

No ratings yet
Køkkentid5 min
Ventetid25 min
Samlet tid30 min
Opskrift til: 4 personer
Kalorier: 363kcal
Kulhydrater: 10g
Protein: 42g
Fedt: 18g
Fiber: 0g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

  • 800 gram kalkun
  • 2 stk hvidløgsfed
  • 3 spsk smør
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stk hvidløgsfed
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 bundt frisk persille
  • 30 gram granatæble kerner

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 230°
  • Start med at tørre kalkunkødet af med et stykke køkkenrulle. Tag en skål og bland smør, olivenolie. Varm det i mikroovnen i 10 sekunder så smørret smelter. Tilføj oregano, presset hvidløgsfed og en god håndfuld hakket persille. 
  • Læg kalkunen i et fad og smør den med krydderiblandingen. Skær hvidløgshovederne på tværs i midten, og læg dem i fadet fuldstændigt som de er. Vent med granatæblet. Bag fadet med kalkun i ca. 15 minutter
  • Skær granatæble over og læg halvdelen (eller det hele) i fadet også, og bag det i yderligere 15 minutter, til kalkunen har en kernetemperatur på 75°, og så er den perfekt! Brug eventuelt den anden halvdel af granatæblet til en salat
  • Drys med lidt frisk persille og server med noget godt tilbehør - vi anbefaler en god salat (med granatæble og feta). Vi fik desuden bagte knoldselleri pommes fritter til. 
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her