2.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Simpel og god ret
  • Basale ingredienser + det du har i køleskabet, så opskriften varierer
  • God mayonnaise!

Ulemper

  • Måske endda "for" simpel
Tid
9
Smag
8
Holdbarhed
7
Ingredienser
9

Endelig vurdering af retten

Den her kyllingesalat ser måske en anelse kedelig ud, men den er baseret på en "tøm køleskabet", og varieres fra gang til gang. Vi har dog tilføjet nogle basale grøntsager og kylling, sammen med en 90 sekunders bolle og en simpel, smagfuld og lækker mayonnaise. Husk at sørge for, at dine olier er koldpresset.

Kyllingesalat a la ”tøm køleskabet” med hjemmelavede mayonnaise

Bedøm denne ret

5 fra 1 stemme
Køkkentid20 min
Ventetid10 min
Samlet tid30 min
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 597kcal
Kulhydrater: 2g
Protein: 45g
Fedt: 42g
Fiber: 1g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

Hjemmelavede mayonnaise
  • 1 stk æg
  • 4 spsk olivenolie
  • 100 ml rapsolie, koldpresset koldpresset
  • 0,5 tsk sennep
  • 2 tsk hvidvinseddike
  • 0,5 spsk citronsaft
Kyllingesalat
  • 350 gram kyllingebryst
  • 2 stilke bladselleri
  • 1 stk rødløg
  • 75 gram blandet salat
  • 0,5 bundt frisk persille
90 sekunders bolle
  • 25 gram mandelmel
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 1 stk æg
  • 1 spsk olivenolie

Fremgangsmåde

  • Vi starter med at lave mayonnaisen, derefter steger vi kyllingen, og så chopper vi salat og slutter af med bollen. Så lad os gå til gryderne.
  • Tilsæt alle ingredienserne i en skål eller en miniblender, og giv den fuld skrue på blend. Tilsæt salt og peber, og så er en mayo færdig! Sæt på køl indtil resten er færdigt.
  • Halver kylling på tværs, så de bliver tyndere, og steg dem så på en pande i lidt fedtstof, og husk at krydre dem med salt og peber, og eventuelt krydderier som oregano/timian.
  • Hak bladselleri, skær rødløg i skiver og skær salatbladene godt op. Hak persille fint og anret det hele på en tallerken. Tøm også køleskabet for andre grønne elementer, der kan passe godt ind her! Skær kylling i tern når det er gennemstegt.
90 sekunders bolle
  • Bland mandelmel, bagepulver, æg og olivenolie i en firkantet eller rund beholder. Massen hæver op og bliver til en bolle. Giv den ca. 90 sekunder i en mikrobølgeovn, og lad den efterfølgende afkøle i et minuts tid. Skær den så over på rist den på en brødrister.
  • Servér med kyllingesalat og hjemmelavede mayo til!
Noter:
Opskriften er estimeret med, at 2 personer tilsammen spiser ca, halvdelen af mayonnaisen. 
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her