6.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Klassisk dansk ret
  • Velsmagende og sødlig fra æble

Ulemper

Tid
10
Smag
8
Holdbarhed
8
Ingredienser
7

Endelig vurdering af retten

En klassisk boller i karry er manges favorit, og da rettens indhold i forvejen er sund og nærende, er den nem og hurtig at lave ketovenlig. Retten her er klassisk dansk, og spises med blomkålsris, som faktisk passer overraskende godt, sammen med den cremede karrysauce

 

Lækker og smagfuld boller i karry med blomkålsris

Bedøm denne ret

4.19 fra 11 stemmer
Køkkentid20 min
Ventetid10 min
Samlet tid30 min
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 702kcal
Kulhydrater: 4g
Protein: 58g
Fedt: 43g
Fiber: 8g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

Kogte kødboller
  • 400 gram hakket svine- og kalvekød
  • 0,5 stk rødløg finthakket
  • 1 stk æg
  • 2 tsk loppefrøskaller
Karrysauce
  • 0,5 stk rødløg
  • 3 tsk stødt karry
  • 0,5 stk æbler
  • 1 stk grøntsagsbouillon terning
  • 100 gram flødeost
Blomkål/Broccoli ris
  • 350 gram blomkålsris

Fremgangsmåde

Kødboller
  • Hak løg så fint som du kan, og læg alle ingredienser for kødbollerne i en skål og rør fasen godt, eventuelt med en håndmixer i ca. 3 minutter. Husk at tilsætte salt og peber. Lad farsen hvile i 15-30 minutter.
  • Sæt en gryde med vand til at koge, og husk at tilsætte salt til vandet. Rør farsen igennem, dyb en ske i vandet og form bollerne med ske og hånd. Læg dem i det kogende vand. Kog bollerne til de føles stive, ca. 8-10 minutter. Tag bollerne op med en ske og læg dem til afdrypning i en sigte. Si efterfølgende kogevandet og gem det til karrysaucen.
Karrysauce
  • Hak løg fint og riv æble. Steg løg i et par minutter i en gryde og tilsæt nu karry. Tilsæt æble, steg lidt, og hæld nu 400 ml af kogevandet fra kødbollerne langsomt ved imens du rører, sammen med grøntsagsbouillon og flødeost. Kog det op, og sørg for, at flødeosten er helt opløst. Krydder med salt og peber. Tilsæt bollerne og lad sovsen småkoge i 5 minutter og smag den til med karry, salt og peber.
Blomkålris
  • Tilsæt smør på en pande og steg blomkålsris ved hård varme i 3-4 minutter. Det skal være så varmt, at de brænder på, hvis du ikke rører i dem ofte
  • Server blomkålsris med boller i karry
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her