6.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Hurtig og simpel
- Frisk og anderledes smag
Ulemper
Endelig vurdering af retten
Her har vi disket op med en okseret der blandes med en chilipasta, vi laver ud fra en thailandsk rød karrypasta og chili, og som tilsættes en række friske og sunde ingredienser. Retten tager ingen tid at lave, lynsteges og smager lækkert
Mexikansk okseret med lynstegte blomkålsris
Bedøm denne ret
Ingredienser
Okseret
- 1 tsk rød karrypasta
- 2 spsk sherry
- 1 tsk chilisauce
- 3 spsk sojasauce
- 1 tsk sukrin
- 0,5 tsk tørret spidskommen
- 15 gram ingefær
- 400 gram hakket oksekød
- 1 spsk olivenolie
- 1 stk rødløg
- 3 stk hvidløgsfed
- 20 gram flødeost
Blomkålsris
- 1 spsk smør
- 350 gram blomkålsris
Fremgangsmåde
Okseret
- Start med at blande rød karrypasta, sherry, chilisauce, soja, sukrin og spidskommen, og skræl og riv ingefær fint i saucen. Bland det godt sammen og gå videre
- Tilsæt olivenolie på en dyb pande. Hak løg fint og tilsæt på panden. Pres hvidløgsfed,mog steg så kødet i en dyb pande.
- Når kødet er gennemstegt tilsætter du saucen, og skruer temperaturen op. Steg det godt igennem og skru ned igen. Tilsæt flødeosten og rør det godt rundt. Lad det simre i 5-10 minutter, imens du laver blomkålsrisene.
Blomkålsris
- Tag en pande og tilsæt smør. Skru helt op for varmen. Når smørret syder, tilsætter du blomkålsris og steger det ved hård varme i 3-4 minutter, og så har du perfekte, let sprøde og møre blomkålsris. Dette er med færdigkøbte blomkålsris fra frost. Hvis du blender et blomkål til ris, skal du passe på med, at blende dem for meget.