9.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Lækkert sammensat måltid
  • God sellerimos, der passer godt ind.

Ulemper

  • En del ventetid for det bedste resultat
Tid
7
Smag
10
Holdbarhed
7
Ingredienser
8

Endelig vurdering af retten

Her får du en lækker bøf medaljon med bacon, som spises sammen med en velsmagende knoldselleri, eventuelt en bearnaisesauce og en lækker salat med feta. Det er en rigtig god kombination, og næringsindholdet er rigtig fint til Keto.

 

Velstegt oksemedaljon med sellerimos

Bedøm denne ret

5 fra 1 stemme
Køkkentid25 min
Ventetid35 min
Samlet tid1 t
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 697kcal
Kulhydrater: 9g
Protein: 51g
Fedt: 48g
Fiber: 9g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

Oksemedaljoner
  • 2 tsk sennep
  • 2 tsk sukrin
  • 1 spsk sojasauce
  • 2 stk hvidløgsfed
  • 1 bundt frisk rosmarin
  • 0,5 tsk cayennepeber
  • 100 gram bacon
  • 0,5 tsk salt
  • 300 gram oksemedaljon
Knoldsellerimos
  • 1 stk knoldselleri
  • 100 ml fløde 18%
  • 1 spsk smør
Valgfri salat med feta
  • 0,25 stk agurk
  • 0,5 stk peberfrugter
  • 100 gram blandet salat
  • 75 gram feta
Sauce, evt.
  • 1 stk bearnaise, kan undlades

Fremgangsmåde

Oksemedaljoner
  • Gerne en time før: Bland sennep, sukrin, soja, hvidløg, rosmarin, cayenne peber og salt i en pose. Tilsæt dine oksemedaljoner og lad dem ligge i marinaden i ca. en time.
  • Vinkl bacon rundt om dine oksemedaljoner. Steg dem i smør på en pande. De skal have ca. 1 minut pr. cm tykkelse, flyt derefter panden væk fra varmen, og lad dem hvile i ca. 2-3 minutter.
Knoldsellerimos
  • Skær selleri ud i mindre stykker og kog dem i ca. 20 minutter, alt efter størrelse. Mos dem eller blend dem med en stavblender, tilsæt fløde, smør og smag til med salt og peber.
Salat og evt. sauce
  • Hak agurk, salat og peberfrugt i mindre stykker, og drys med feta på toppen. Vi spiser den uden dressing, da den er et fint og friskt supplement lige netop her, og ikke behøver en dressing.
  • Tilsæt den færdigkøbe bearnaise sauce i en gryde, og kog den op. Rør i den med jævne mellemrum, og server saucen med din oksemedaljon og sellerimos.
Noter:
Saucen på billedet er pesto, som også er en god tilføjelse
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her