2.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Velsmagende og smagfuld
- God mulighed for variation
- Til flere dage
Ulemper
Endelig vurdering af retten
Denne ret er ganske hurtig, er velsmagende og kan varieres på mange måder, hvis man har mod på det. Den smager godt i sig selv, og kan spises med lidt tilbehør som blomkålsris. Den laves hurtigt i en gryde og bages i ovnen i den resterende tid. Retten smager dejligt og kan spises af alle, Keto eller ej.
Ovnbagt okseret med spinat og mozzarella
Bedøm denne ret
Ingredienser
- 800 gram hakket oksekød
- 1 stk rødløg
- 2 spsk olivenolie
- 3 stk hvidløgsfed
- 1 stk peberfrugter
- 1 stk gulerødder
- 2 tsk tørret oregano
- 1 tsk stødt paprika
- 1 tsk chilipulver
- 400 gram hakkede tomater
- 30 gram tomatpure
- 500 ml bouillon
- 0,5 bundt frisk persille
- 200 gram mozzarella
- 75 gram frisk spinat
Fremgangsmåde
- Hak løget, og steg det i olivenolie i en stor gryde. Tilsæt oksekødet, og lad det stege, til det er gennemstegt. Hak imens gulerod, peberfrugt og hvidløgsfed i mindre stykker.
- Tilsæt oregano, paprika, chili, gulerødder, peberfrugt og hvidløgsfed, og steg det i 3-4 minutter mere.
- Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater og oksebouillon. Lad det stege lidt, imens du skærer mozzarellaen i skiver og hakker lidt persille.
- Tænd ovnen på 200°.
- Hæld retten over i et ovnfast fad. Tilsæt spinaten, og rør det stille og roligt ned i retten. Læg mozzarellaskiver på toppen af retten, og drys med lidt persille(gem noget til at drysse på toppen efter bagning).
- Bag retten i ovnen i 25-30 minutter, og drys persille på toppen inden servering.