14.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Mætter og smager godt
- Hjemmelavede og lækkert til kolde dage
Ulemper
- Mange kulhydrater fra høj mængde tomater
Endelig vurdering af retten
Her har vi leget lidt med at skabe en tomatsuppe, der for det første er Keto venlig, men som også har et hint i smagen af være ristet. Den gøres cremet, og opnår en god helhed ved at tilsætte vores Bone Broth. En rigtig god tomatsuppe, der er velegnet til de kolde dage
Ovnristet tomatsuppe ala. Keto
Bedøm denne ret
Ingredienser
- 8 stk løse tomater
- 2 spsk olivenolie
- 4 stk hvidløgsfed
- 100 ml piskefløde
- 1 tsk tørret oregano
- 300 ml bouillon grøntsags for vegetarisk version
Servering
- 60 gram bacon kan undværes for vegetarisk version
- 1 stk avocado
Fremgangsmåde
Suppe
- Tænd for ovnen på 200°
- Læg tomaterne på en bageplade med et stykke helt rent bagepapir. Lav en blanding af olivenolie og presset hvidløgsfed, og smør tomaterne med dem. Er der resterende hvidløg tilbage, lægger du det på tomaterne eller ved siden af, så det bages med. Bag det i ovnen i ca. 30 minutter eller indtil tomaterne begynder at blive godt mørke i siderne
- Overfør tomaterne og hvidløg til en gryde og brug en stavblender til at blende det godt. Tilsæt oregano, bone broth (eller alm. kyllingebouillon) og vand (200 ml), og kog det op. Tilsæt piskefløde, lidt salt og godt med peber, og smag det så til. Lad det simre i et par minutter og smag til igen inden servering.
Servering
- Steg bacon på en pande, og smuldre det i en skål. Skær avocado i skiver og læg på en tallerken ved. Undlad naturligvis bacon for vegetarisk version
- Server tomatsuppe med bacondrys og avocadoskiver