15.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Begrænset med kalorier i forhold til mængden af mad
Ulemper
Endelig vurdering af retten
Retten manger lidt fedt og har lidt kulhydrater. Det skal du naturligvis være opmærksom på, i forhold til dit samlede indtag. Retten er rigtig lækker, og du kan sagtens rette den ind, så den passer, hvis du spiser meget striks.
Pulled chicken med avocadosalat og feta
Bedøm denne ret
Ingredienser
- 500 gram kyllingebryst
- 4 spsk smør
- 1 stk rødløg
- 4 stk hvidløgsfed
- 4 tsk stødt paprika
- 2 tsk chilipulver
- 2 tsk tørret spidskommen
- 0,5 tsk cayennepeber
- 2 tsk sukrin, kan undlades
- 0,5 tsk salt
- 400 gram hakkede tomater
- 2 stk knoldselleri
- 1 stk avocado
- 1 stk agurk
- 2 stk løse tomater
- 1 stk iceberg
- 60 gram feta
- 35 gram græskarkerner
Fremgangsmåde
- Hak hvidløg og løg.
- Skær jord og skal fra dine knoldselleri, og skær dem til pommes fritter. Giv dem lidt olivenolie, salt og peber. Eventuelt lidt paprika. Læg posen til side i en times tid.
- Tænd for ovnen på ca. 145° C
- Smelt smør på en stor pande (der har låg til), eller i en gryde, som kan komme i ovnen. Svits løg og hvidløg. Tilsæt alle krydderierne og svits indtil løgene bliver bløde.
- Tilsæt kylling og mosede tomater, og rør godt rundt
- Nu er det tid til at retten skal simre. Bring først retten op og koge, smid låg på og sæt det i ovnen.
- Lad kyllingen simre i 2 timer. Kig i starten til det, for at sikre, at det ikke koger for meget - for det skal kun simre. Rør i det når du kigger til det.
- 40 minutter inden aftensmad: Tag kyllingeretten ud og stil den. Inden sellerifritterne er færdig, sætter du gryden ind i ovnen igen i ca. 10 minutter, så kyllingeretten kan blive gennemvarm igen. Sæt ovnes grader på 210° C. Gå videre til sellerifritterne.
Sellerifritter
- Hæld sellerifritterne på en bradepande og bag dem i ovnen i ca. 30 minutter. Vend dem i en gang imellem
Valgfri salat
- Steg græskarkerner på panden ved lav varme. Vend dem ofte så de ikke brænder på.
- Hak grønsagerne imens og bland det i en stor skål
- Skær feta og fordel på toppen af salaten