8.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Fantastisk burger og godt alternativ til hakkebøffen
- Super god smagssammensætning
- Fint er næringsindhold
Ulemper
Endelig vurdering af retten
Du har lyst til burger, men det skal ikke være den klassiske hakkedreng. Hvad gør du? Så prøver du vores solskinsburger, som er en ketovenlig burger med en alternativ coleslaw og rødspættefilet. Den er delikat og overdådig, og er et fantastisk alternativ til den gode og snaskede burger.
Solskinsburger af rødspætte (keto venlig fiskeburger)
Bedøm denne ret
Ingredienser
Dressing
- 2 spsk mayonnaise
- 1 spsk citronsaft
- 0,25 stk citron
- 30 gram syltede agurker
- 0,25 stk rødløg
Coleslaw
- 1 spsk citronsaft
- 0,5 stk knoldselleri
- 1 stk gulerødder
- 25 gram tranebær
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk æblecidereddike
- 1 tsk sennep
Fisken
- 300 gram rødspættefilet
- 1 stk æg
- 30 gram parmesan
- 50 gram mandelmel
- 0,25 bundt frisk persille hakket
Burgerbolle
- 25 gram mandelmel
- 0,5 tsk bagepulver
- 1 stk æg
- 1 spsk olivenolie
Servering
- 0,25 stk citron
- 0,25 bundt frisk persille hakket
Fremgangsmåde
Dressing
- Start med at blande alle ingredienserne til dressingen. Så tilsæt mayonnaise i en skål sammen med citronsaft og skrællen fra ca. en kvart citron. Hak syltede agurker og rødløg fint, og bland det godt rundt. Tilføj et skud mayo mere, hvis det gør noget godt for konsistens. Sæt på køl.
Coleslaw
- Så er tid til at lave coleslawen.. Skær skrællen væk fra dit knoldselleri og riv det i en stor skål. Skræl gulerod og riv også denne i. Top med tranebær, og lave en blanding af citronsaft, olivenolie, æblecidereddike og sennep, og bland den i. Smag til med salt og peber. Sæææt også på køl!
Rødspættefilet
- Rens dine rødspættefiletter. Klæk et æg i en skål, riv parmesan i skålen og bland det rundt med en gaffel. Tag en anden skål, og tilsæt mandelmel sammen med salt og peber, og hak så persille fint og tilsæt det. Så er vi klar til at dyppe fisken!
- Dyb dine fileter i æggemassen og derefter i melblandingen, og steg det så på en pande ved middel varme i ca. 5 minutter på hver siden. Hvis de ikke har fået noget sprødhed, kan du lige skrue op for varmen i det sidste minut på panden..
90-sekunders bolle
- Tag nu en skål eller en beholder der kan forme en bolle. Så ret et lille rundt fad eller en firkantet plastikbøtte. Tilsæt så olivenolie, mandelmel, æg, bagepulver, og bland det rundt med en gaffel. Bag det i mikrobølgeovnen i ca. 90 sekunder. Vupti, så har du en 90-sekunders bolle, som vi nu halverer, og bruger som bunden af vores fiskeburger!
Anretning og servering
- Du kan med fordel lige riste bollen på en brødrister. Læg så den halve burgerbolle på tallerken, smør den med mayonnaise blandingen. Læg en masse coleslaw og top den med din fiskefilet på toppen. Skær nogle skiver citron, og pres citron over burgeren inden servering. Hak også lidt frisk persille og drys over.. Bon appetit!