15.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Hurtig og nem
- Masser af grøntsager og fint med næringsindhold
Ulemper
- 15 kulhydrater er måske i den høje ende for nogle
Endelig vurdering af retten
Den her ret opstod i sin simpelthed af mangel på bedre, hvor vi kombinerede alt godt fra køleskabet med kylling, karry og kokosmælk, og retten blev fantastisk. Den har mange grøntsager, men rammer kun 15 gram kulhydrater per person, til trods for liberale gulerødder
Velsmagende og hurtig grøntsagsret med kylling
Bedøm denne ret
Ingredienser
Grøntsagsret med kylling
- 1 spsk kokosolie
- 300 gram kyllingebryst
- 1 spsk kokosolie
- 3 stk hvidløgsfed
- 20 gram frisk ingefær
- 4 stilke forårsløg
- 2 stk gulerødder ca. 100 gram
- 0,25 stk spidskål ca. 100 gram
- 100 gram sukkerærter
- 1 spsk stødt karry
- 2 spsk sojasauce
- 100 ml bouillon
- 200 gram kokosmælk
Topping og servering
- 1 stk avocado
Fremgangsmåde
Grøntsagsret med kylling
- Retten her er sindssygt hurtig at lave, så lad os komme i gang. Tilsæt lidt kokosolie på en pande og steg kylling. Krydder med salt og peber, og læg det til side på en tallerken, når det er gennemstegt.
- Imens gør du grøntsagerne klar. Fjern skrald på ingefær og hvidløg, og hak det fint. Forårsløg skal hakkes fint og resten af grøntsagerne skal skæres i strimler.
- Tilsæt mere kokosolie på en pande og steg ingefær og hvidløg. Tilsæt så gulerødder, spidskål og sukkerærter. Steg lidt, tilsæt karry og soja og kylling. Steg i 4-5 minutter, tilsæt bone broth eller almindelig hønsebouillon. Steg i et minut og tilsæt så kokosmælk.
Topping og servering
- Bland det godt rundt og tilsæt salt og peber. Smag til med mere karry, og steg det i nogle minutter mere. Vi serverer den med frisk avocado, men de kan spises med blomkålsris, eller bare som de er. Der er nok grøntsager til, at det nok skal mætte.