13.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Sommerlig og lækker
  • Nem at lave

Ulemper

  • Mindre egnet til børn
Tid
9
Smag
8
Holdbarhed
6
Ingredienser
8

Endelig vurdering af retten

Vi elsker flankesteak, og har får du et simpelt og krydret stykke kød, kombineret med den lækre og super søde salat, der har smag af appelsin. Vi kombinerer salaten med en skål oliven, som vi serverer ved siden af, da de ikke skal blandes med appelsinsaften.

Flankesteak og grov salat

Bedøm denne ret

5 fra 1 stemme
Køkkentid15 min
Ventetid25 min
Samlet tid40 min
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 654kcal
Kulhydrater: 13g
Protein: 48g
Fedt: 37g
Fiber: 5g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

Flankesteak
  • 400 gram flankesteak
  • 2 stk hvidløgsfed
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk tørret rosmarin
Salat
  • 1 stk avocado
  • 125 gram blandet salat
  • 0,5 stk agurk
  • 0,5 stk peberfrugter
  • 50 gram græskarkerner
  • 60 gram oliven
Dressing
  • 1 stk appelsin saften fra 1 appelsin
  • 1 tsk balsamico eddike
  • 1 spsk olivenolie

Fremgangsmåde

Flankesteak
  • Start med at marinere flankesteaken ved at lægge den i en pose, tilsætte olivenolie, rosmarin og presset hvidløgsfed. Lad den hvile i 15 minutter. Lav salatdressingen imens og rist græskarkerner.
  • Tag en skål og tilsæt olivenolie, balsamicoeddike og salt og peber. Pres saft fra en halv til en hel appelsin ud i skålen og rør det godt rundt.
Salat og tilbehør
  • Rist græskarkerner på en tør pande i 5 minutter
  • Skyl grøntsagerne, og tilsæt salat til en skål. Skær agurk i grove stykker, og det samme med peberfrugt. Skær avocado i skiver. Tilsæt det til skålen, tilsæt dressingen og bland godt. Drys med græskarkerner på toppen.
  • Læg olivenolie i en anden skål, og eventuelt giv dem et strøgne olivenolie. Server dem ved.
Flankesteak fortsat samt servering
  • Steg nu din flankesteak på en pande eller en grill. Giv den 5-6 minutter på hver side, og lad den hvile i 5 minutter efterfølgende. Skær den i skiver og server den med salat og oliven.
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her