13.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Hurtig at lave
- God og intens smag
- Omega3 i rejer
Ulemper
Endelig vurdering af retten
Curry er en klassiker, og det er en af vores favoritter fra det thailandske køkken. Den kombinerer en række kraftige krydderier som karry, gurkemeje, koriander og oftest ingefær, og kombinerer det i en velsmagende og intens blanding, der toppes med kokosmælk.
Curry med kokosnød og rejer
Bedøm denne ret
Ingredienser
Rejer og marinade
- 400 gram rejer
- 1 tsk cayennepeber
- 2 spsk citronsaft
Curry
- 1 spsk kokosolie
- 1 stk rødløg
- 3 stk hvidløgsfed
- 15 gram frisk ingefær
- 1 tsk gurkemeje
- 3 tsk stødt koriander
- 1 spsk stødt karry
- 200 gram hakkede tomater
- 400 gram kokosmælk
- 1 bundt frisk koriander, kan undlades
Blomkålsris
- 2 spsk smør
- 350 gram blomkålsris
Fremgangsmåde
- Gør rejerne klar til at blive stegt. Pil dem hvis de skal pilles, og hvis de allerede er pillet, så læg dem i en skål. Tilsæt 1-2 spsk citronsaft, salt, almindelig peber og cayenne peber. Lad det trække i 10 minutters tid.
- Tilsæt olie på en pande og varm den op. Hak løg imens, og steg dem i 2-3 minutter. Tilsæt nu presset hvidløgsfed, riv ingefær, og tilsæt salt, peber, koriander, gurkemeje og karry. Steg i et par minutter
- Tilsæt de hakkede tomater og kokosmælk, og bring det op at koge. Kog det i 5 minutters tid, og tilsæt rejerne. Rejer skal ikke have lang tid, så steg dem i 3-4 minutter maximalt.
Blomkålsris
- Tilsæt smør på en pande. Når smørret syder, tilsætter du blomkålsris, enten fra frost eller friske. Steg dem ved hård varme i 3-4 minutter, og husk at røre i dem ofte, så de ikke brænder på. Så får du sprøde og lækre blomkålsris. Server blomkålsris med reje curry, og drys eventuelt med lidt frisk koriander på toppen.