5.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Lækre og krydrede frikadeller
- En god blomkåls kartoffelsalat
- Lækker sammensat ret
Ulemper
Endelig vurdering af retten
I denne version af frikadeller, har vi valgt at spice dem op og gøre dem lidt alternative, som vi synes, gør dem ekstra lækre, men du kan sagtens undvære disse, og lave almindelige frikadeller. Vi kombinerer det med en lækker kartoffelinspireret blomkålssalat.
Frikadeller med falsk kartoffelsalat af blomkål
Bedøm denne ret
Ingredienser
- 400 gram hakket svine- og oksekød
- 2 tsk tørret timian
- 0,5 tsk stødt paprika
- 0,5 stk citron
- 2 tsk hvidløgsfed
- 0,5 bundt frisk persille
- 1 spsk smør
- 75 gram rucola
- 1 spsk balsamicoeddike
Blomkåls kartoffel salat
- 1 stk blomkål
- 200 ml creme fraiche 18%
- 0,5 bundt frisk purløg
- 1 tsk tørret dild
- 1 spsk æblecidereddike
- 4 stilke forårsløg
Fremgangsmåde
Frikadeller
- Tag en stor skål og tilsæt kød, sammen med timian, paprika, hvidløgsfed, hakket frisk persille og skræl fra en halv citron. Husk salt og peber også.
- Bland det godt rundt, og tilsæt smør på en pande. Tag en ske og form frikadeller og steg dem på panden. Læg rucola på et fad, og læg dine frikadeller ovenpå, i takt med, at de bliver færdige. Stryg med lidt balsamicoeddike, når alle frikadellerne er på fadet.
Blomkåls kartoffel salat
- Skær blomkål ud i mundrette bundter, og kog det i 4-5 minutter i lidt saltet vand. Hæld lidt kogevand over i et glas (bruges eventuelt senere), og hæld resten fra. Lad blomkålet afkøle imens du laver resten. Tilsæt det i en stor skål, når det er afkølet.
- Hak forårsløg, purløg og persille og læg i en skål til dressingen
- Tilsæt creme fraiche til skålen, sammen purløg, dild og æblecidereddike, samt salt og peber. Smag til og tilsæt til blomkålen.
- Servér blomkåls kartoffelsalat med de lækre frikadeller, og eventuelt lidt frisk persille drysset på toppen.