5.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Lækker og god ret i fad
  • Godt til to dage
  • Holder sig længe og kan desuden fryses

Ulemper

  • Godt med broccoli, men kan godt mangle lidt frisk salat. Overvej en valgfri salat til.
Tid
7
Smag
8
Holdbarhed
9
Ingredienser
7

Endelig vurdering af retten

En god og lækker ret i fad, som er nem og hurtig at smide i ovnen. Den bages, og er får en lækker oste skorpe. Næringsindholdet er godt til Keto, og den egner sig desuden til to dage. Den kan også fryses, og optøs til tider, hvor tid eller lyst til madlavning er lille.

Ostekylling med broccoli i fad

Bedøm denne ret

5 fra 1 stemme
Køkkentid15 min
Ventetid35 min
Samlet tid50 min
Opskrift til: 4 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 590kcal
Kulhydrater: 5g
Protein: 52g
Fedt: 40g
Fiber: 1g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

  • 700 gram kyllingebryst
  • 3 spsk smør ca. 36 gram
  • 2 stk broccoli
  • 70 gram mayonnaise
  • 50 gram creme fraiche 18%
  • 2 tsk xanthan gum kan undværes, men samler retten og gør den tykkere
  • 160 ml bouillon
  • 2 stk hvidløgsfed
  • 1 stk rødløg
  • 40 gram parmesan
  • 40 gram flæskesvær
  • 70 gram cheddar
  • 1 stk valgfri salat, kan undlades

Fremgangsmåde

  • Tænd for ovnen på 200°
  • Start med at stege din kylling. Du behøver ikke stege den helt igennem, da den også bliver bagt, men giv den lige 2-4 minutter på hver side på en varm pande med en klat smør. I retten til 6 personer skal der 2,5 spsk smør, hvoraf du bruger 0,5 spsk til stegning af kyllingen.
  • Tag kyllingen af panden og tilsæt resten af smørret. Tilsæt Xanthan gum og lad det blande godt og grundigt i et minut.
  • Tilsæt kyllingeboullion, og bring det langsomt op i varmen. Hak løg og hvidløgsfed imens, og skær broccoli i stave og buketter.
  • Skær kylling i mindre stykker eller strimler, og bland det i en stor skål med broccolibuketterne. Skålen skal indeholde næsten alle ingredienser, så den skal være stor.
  • Tilsæt blandingen af smør, kyllingeboullion og xantham gum, og tilsæt mayonnaise og creme fraiche. Bland det hele godt og grundigt, og flyt det over i et fad der passer i størrelsen
Topping
  • Tag en skål og bland cheddar, parmesan og flæskesvær som er pulveriseret. Det kan du gøre i en blender/stavblender eller smuldre det fingrene. Bland det godt rundt og fordel det over retten i fadet.
  • Bag retten i ovnen i ca. 25-30 minutter på 200°, til det har en gylden og lækker farve. Så er broccolien kogt, og osten inde i retten og ovenpå er smeltet godt og grundigt.
  • Server den eventuelt med en valgfri salat - Velbekomme!
Noter:
Opskriften egner sig til 2 dage, og bruges til to dage i den ugentlige madplan. Derfor er den sat til 6 personer. Du kan selv justere til det antal der passer dig, for at du har mad til de dage du skal spise retten.
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her