6.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Hurtig og nem
- Lidt anderledes end almindelig lasagne
Ulemper
- Mere protein end fedt
Endelig vurdering af retten
En utrolig nem Keto lasagne som bruger squash som plader. Ostesovsen er en smule anderledes, og det giver den et lækker tvist i forhold til en almindelig ostesovs. Den er rigtig hurtig at lave, og har et fint indhold for Keto.
Keto lasagne ricotta med squash
Bedøm denne ret
Ingredienser
- 800 gram hakket oksekød
- 2 spsk kokosolie uden smag
- 800 gram hakkede tomater
- 3 tsk tørret oregano
- 3 tsk tørret basilikum
- 160 gram ricottaost
- 100 gram parmesan
- 2 stk æg
- 4 stk hvidløgsfed
- 2 stk squash
- 100 gram revet ost
Fremgangsmåde
- Steg hakket oksekød i kokosolie eller evt. olivenolie på en pande, og tilsæt de hakkede tomater, når dit oksekød er gennemstegt.
- Tilsæt tørret basilikum og oregano, og lad det simre på laveste blus.
- Blend parmesan, ricotta, æg, hvidløgsfed, salt og peber i en blender, eller i en skål med en stavblender. Det er din ostesovs.
- Skær squash i så tynde skiver, som du overhovedet kan.
- Tag et mellemstort ovnfast fad og smør det med lidt fedtstof.
- Læg først et meget tyndt lag kødsovs i bunden og derefter squash. Læg derefter lag med kødsovs, ostesovs og squash – lag på lag, indtil du ikke har mere.
- Bag lasagnen i 15 minutter. Tag den ud, tilsæt revet ost, og bag den i 15-20 minutter mere, indtil osten har fået en lækker gylden farve.