9.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Nem og hurtig at lave
- Rigtig mættende
Ulemper
- Du kan mindske kulhydrater med 5,5 per person (22 i alt) ved at fjerne majs fra retten
Endelig vurdering af retten
En opskrift vi oprindeligt lavede på ren slum, men som er blevet en af vores store favoritter, når det skal være nemt og sikkert. Omeletten har en stor mæthedsfornemmelse, og smager lækkert med et tvist af mynte!
Efterårs omelet med feta, asparges og mynte
Bedøm denne ret
Ingredienser
- 1 bundt asparges
- 1 stk rødløg
- 1 stk squash
- 50 gram ærter
- 2 spsk olivenolie
- 200 gram feta
- 1 bundt frisk mynte
- 12 stk æg
Fremgangsmåde
- Tænd for ovnen på 200°, og smør et stort ovnfast fad med olivenolie.
- Hak løg, skær squash i skiver, og skær asparges i mindre stykker på ca. 3-4 cm.
- Kom fedtstof på en stor pande, og steg det hele sammen med majs ellerærter i 5-8 minutter. Vend det ofte, så squashen ikke sætter sig fast i bunden og brænder på. Kom grøntsagerne over i det ovnfaste fad.
- Hak mynten, og spred ca. 150 g feta i klumper over grøntsagerne sammen med mynten. Gem lidt feta og mynte til at komme på toppen af æggemassen.
- Knæk alle æggene i en stor skål, tilsæt salt og peber, og pisk dem lette og luftige med et piskeris, ca. 2-3 minutter. Hæld æggemassen over i det ovnfastefad, og kom lidt feta og mynte på toppen.
- Bag æggekagen i ca. 40-45 minutter i ovnen, eller indtil farven er gylden.