12.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- God sammensætning
- Smagfuld, og med mange grøntsager
Ulemper
- Lang tids bagetid, før at andelårene er helt gennemstegt
Endelig vurdering af retten
I denne lækre Keto opskrift, bager vi andelår sprøde, og serverer dem med en stor kombination af grønt, nemlig en jordbærsalat med dressing, og en stak hvidløgsmarineret asparges. En herlig kombination, der er velsmagende og mætter
Andelår på rucolasalat med jordbær
Bedøm denne ret
Ingredienser
Andelår
- 400 gram andelår 2 stk
- 1 tsk tørret timian
- 2 stk hvidløgsfed
- 2 spsk citronsaft
Salat med jordbær
- 125 gram rucola
- 0,5 stk agurk
- 50 gram jordbær
- 30 gram mandler
Salatdressing
- 20 gram græsk yoghurt 10%
- 15 gram mayonnaise
- 0,5 tsk tørret dild
- 0,5 tsk stødt paprika
- 1 spsk citronsaft
Hvidløgsasparges
- 2 spsk smør
- 4 stk hvidløgsfed
- 1 bundt asparges
Fremgangsmåde
Andelår
- Tænd for ovnen på 175°
- Tør dine andelår af med et stykke køkkenrulle, og prik hul i skindet med en gaffel eller kniv. Læg dem i et ovnfast fad hæld citronsaft over dem, og drys derefter med salt, peber, presset hvidløgsfed og timian. Bag det så i ovnen ved 175° i en time, og sæt det op på 210° i 10 minutter derfra, medmindre skindet allerede er sprødt.
Salat og dressing
- Bland alle ingredienserne til dressingen i en skål og sæt det på køl.
- Skyl salat og bær, og læg rucola i et salatfad. Hak agurk rigtig fint og tilsæt. Skær jordbær i skiver og læg det ved. Smag til med salt og peber.
- Hæld halvdelen af salatdressing i salaten og bland det sammen. . Tilsæt mere ved behov.
- Tørsteg mandler i 5 minutter, hak dem og drys dem på toppen inden servering.
Hvidløgsasparges
- Tilsæt her til slut lidt smør på en pande, og pres hvidløgsfed derpå. Skær bunden af dine asparges, og steg dem i hvidløg og smør i 5 minutter, vend dem ofte.
- Server dine hvidløgsasparges med den lækre jordbær salat, og de sprøde andelår til