6.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Ekstremt tilfredsstillende ret
- Fed og smagfuld
- Godt med protein og generelt godt næringsindhold
Ulemper
- Mange kalorier, da hovedingredienserne er fede mælkeprodukter. Nedjuster flødeost og cheddar, hvis du vil lave den mere let.
Endelig vurdering af retten
En kyllingeret med cheddar, flødeost og jalapenos, som mest af alt minder om en kæmpe portion chili cheesetops. Den er en mælkefedt bombe, javist - men den kan også have sin plads på Keto. Smagen er god og den suppleres med en frisk kålsalat, så den også får det friske pust.
Chilicheese kylling med sprød og lækker kålsalat
Bedøm denne ret
Ingredienser
Chilicheese kylling
- 400 gram kyllingebryst
- 125 gram tomater
- 75 gram flødeost
- 80 gram cheddar
- 40 gram jalapenos
- 60 gram bacon
Sprød kålsalat
- 0,5 stk spidskål
- 200 gram rosenkål
- 2 stk mandariner
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk æblecidereddike
- 1 spsk citronsaft
- 30 gram mandler
Fremgangsmåde
Chilicheese kylling
- Tænd ovnen på 200°.
- Skær tomaterne i halve, og læg dem i bunden af et fad.
- Læg kyllingefileterne i fadet, kom halvdelen af flødeosten på hver kyllingefilet, og drys med cheddar.
- Spred jalapeños i fadet, og bag det i 25 minutter. Læg så bacon på en bageplade med bagepapir, og bag det med i 10 minutter. Når kyllingeretten har fået 35 minutter i alt, burde den være færdig.
- Drys bacon over kyllingeretten inden servering.
Sprød kålsalat
- Kom rosenkål og spidskål i en foodprocessor, og blend det godt.
- Lav en dressing af saft fra 1 mandarin, olivenolie, æblecidereddike, salt, peber og citronsaft.
- Læg kålen i et fad, og fordel dressingen over.
- Hak mandlerne, pil mandarinerne, og skær dem i skiver, og læg det hele på salaten