4.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Lækkert og simpelt
  • Tilføj andet fyld, hvis du vil
  • Billig ret trods valg af godt kød

Ulemper

Tid
9
Smag
8
Holdbarhed
8
Ingredienser
8

Endelig vurdering af retten

Traditionelt laves fajitas på denne måde, blot med hjemmelavede fladbrød til. I retten laver vi den simple version, og bruger salatblade til. Det gør den hverdagsagtig, hurtig og simpel, og da den egner sig stærkt til Keto, bliver vi den selv tit. Næringsindholdet er godt og smagen er super god og krydret!

Farverige mexikanske Keto fajitas

Bedøm denne ret

5 fra 2 stemmer
Køkkentid10 min
Ventetid15 min
Samlet tid25 min
Opskrift til: 4 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 411kcal
Kulhydrater: 4g
Protein: 28g
Fedt: 30g
Fiber: 1g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

Den gode og stærke marinade
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 stk lime saften fra en hel lime
  • 2 stk hvidløgsfed
  • 5 gram sukrin ca. 1 spsk
  • 1 tsk chiliflager
  • 0,5 tsk tørret spidskommen
Kød og resten
  • 500 gram flankesteak
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 stk peberfrugter
  • 1 stk rødløg
Topping
  • 1 stk iceberg
  • 1 stk avocado
  • 60 gram creme fraiche 18%

Fremgangsmåde

Marinade
  • Lav en marinade af olivenolie, limesaft, hvidløgsfed, sukrin, spidskommen, chiliflager, salt og peber i en stor pose (som kan indeholde kødet – alternativt i et fad).
  • Læg flanksteaken i posen, og bland det godt. Læg den i køleskabet i 30 minutter, hvis du har tid til det.
Kødfyld
  • Kom lidt fedtstof på en pande, og steg flanksteaken i ca. 7-10 minutter på hver side, alt efter tykkelsen på kødet og dine præferencer. Hvis kødstykket er 1½-2 cm højt, er ca. 5-6 minutter på hver side ved middelhøj varme oftest tilstrækkeligt til at gøre den medium gennemstegt.
  • Gør resten af retten klar, imens kødet steger. Tag kødet af panden, når deter færdigstegt, og lad det afkøle på et skærebræt. Gem kødpanden til at stege grøntsagerne på.
  • Hak løget, og skær peberfrugterne i strimler.
  • Kom lidt mere olivenolie på panden, og steg løg og peberfrugt i sammemarinade som kødet. Skær kødet i skiver imens, og læg det tilbage på panden, når peberfrugterne er møre.
Andet og servering
  • Pil de yderste hele blade af iceberget, og brug dem som skåle/tortillastil fyldet. Pil så mange blade af, som du skal bruge.
  • Skær avocadoen i skiver
  • Servér iceberg-fajitas med kødfyld, avocado og cremefraiche.
Noter:
Indkøbsprisen for opskriften er 126,45, som er divideret i fire. 
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her