13.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Overvældende god
  • Fantastisk smag

Ulemper

  • Lidt omfattende at lave
Tid
6
Smag
10
Holdbarhed
8
Ingredienser
6

Endelig vurdering af retten

En meget sjov og spændende Keto ret, der dog tager lidt længere tid at lave end gennemsnittet. Vi laver dem med pandekager af kokosfibermel, men alle former for pandekager kan dog bruges. Kødet er bagt og derefter grillet, som giver det en gyros lignende følelse. Samlet set, en lækker og god Keto ret!

Græsk gyros med okse og lam

Bedøm denne ret

3 fra 2 stemmer
Køkkentid25 min
Ventetid45 min
Samlet tid1 t 10 min
Opskrift til: 4 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 689kcal
Kulhydrater: 13g
Protein: 39g
Fedt: 50g
Fiber: 16g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

Kød
  • 40 gram flæskesvær
  • 500 gram hakket oksekød
  • 3 stk hvidløgsfed
Tykke pandekager
  • 8 spsk smør ca. 100 gram
  • 120 gram kokosfibermel
  • 2 spsk loppefrøskaller
  • 1 stk hvidløgsfed
  • 225 ml vand*
Tzatziki
  • 150 gram græsk yoghurt 10%
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 stk hvidløgsfed
  • 0,5 stk agurk

Fremgangsmåde

Kød
  • Tænd ovnen på 190° varmluft
  • Blend flæskesvær til rasp. Bland med hakket oksekød, presset hvidløg og de øvrige ingredienser. Bland det godt med hænderne. Form det til en stor klump, og læg den i et ovnfast fad. Pres den flad, så den er ca. 2-3 cm tyk. Bag den i35-40 minutter. Lav tzatziki og pandekager imens
  • Tag kødet ud, og sæt ovnen på grill.
  • Skær kødet i tynde strimler, og læg strimlerne fladt i et ovnfast fad, så de kan blive grillet lidt i ovnen i ca. 7-8 minutter.
Tykke pandekager
  • Kom smørret i en stor skål, og smelt det i mikrobølgeovnen, til det bliver blødt.
  • Tilsæt kokosfibermel og loppefrøskaller, presset hvidløgsfed og vand, og rør det godt sammen. Lad dejen trække i 7-10 minutter.
  • Form dejen til en stor klump. Den skal være ret fast, og ellers tilsæt mere kokosfibermel.
  • Rul den ud til en pølse, og del den i 9 lige store stykker. Pres hvert stykke fladt. Brug en skål som form til at stikke fine runde pandekager ud med. Fjern den overskydende dej, og brug det til sidst til at lave en sidste pandekage med.
  • Steg pandekagerne uden fedtstof på en pande.
Tzatziki og servering
  • Bland alle ingredienser til tzatzikien undtagen agurk.
  • Riv agurken, kom den i et dørslag, og pres lidt af væsken ud af den med hænderne. Tilsæt agurken til yoghurten, og smag til.
  • Servér de tykke pandekager med græsk gyroskød og tzatziki.
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her