8.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Smagfuld og kraftig i smagen
- Kan spises af alle
Ulemper
Endelig vurdering af retten
Ramen er en asiatisk betegnelse for nudler og nudelsuppen her, som oftest kombineres med æg og en række andre ting. Den er velsmagende, kraftig i smagen og lækker. Bønnespirerne erstatter nudlerne
Keto ramen suppe med laks
Bedøm denne ret
Ingredienser
Selve suppen
- 2 spsk kokosolie
- 2 stk hvidløgsfed
- 15 gram ingefær
- 2 spsk sojasauce
- 300 ml vand*
- 250 ml bouillon
- 0,5 tsk chilipulver
- 1 tsk sukrin
Topping
- 2 stk æg
- 125 gram bønnespirer
- 150 gram grønkål
- 1 stk frisk chili, kan undlades
- 3 stilke forårsløg
Laks
- 225 gram laksefilet
- 1 spsk smør
- 1 spsk sojasauce
Servering
- 1 stk lime
Fremgangsmåde
Selve suppen
- Tag en gryde og tilsæt kokosolie. Skær hvidløgsfed i skiver og steg i gryden. Skræl ingefær og riv det angivede ingefær i gryden og steg videre i kort tid. Tilsæt så resten af ingredienserne, rør rundt, og lad det simre i 15 minutter, eller indtil du har lavet resten af retten. Smag til med salt og peber.
Laks
- Tag en pande og tilsæt lidt smør og soja, og steg så laksen i 5-6 minutter på skindsiden, og 2-3 minutter på toppen. Sæt det til side. Hak frisk chili og forårsløg fint, og tilsæt på panden. Tilsæt så grønkål og bønnespirer og steg det i 3-4 minutter
Æg
- Kog æg i en gryde med vand i 7 minutter, og så er vi klar til at anrette.
Servering
- Del selve suppen op i det antal tallerkner der spiser med, og tilsæt så grønkål og bønnespirer. Læg et halvt æg på/i toppen, og fjern skindsiden fra laksen, og læg det ved.
- Server med en halv lime til.