12.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- En god ret med anderledes kød
- Hurtigt og smager lækkert
Ulemper
- 12 Kulhydrater per person (fra bønnerne)
Endelig vurdering af retten
Lammekoteletter er ganske undervurderet, og i denne opskrift er de matchet med en karamelliseret omgang bønner Opskriften er rigtig god på Keto - både flot, smagfuld, mættende og sund. Og den kan laves med store lammekøller i stedet.
Lammekoteletter med karamelliserede bønner
Bedøm denne ret
Ingredienser
Lam
- 1 spsk olivenolie
- 3 tsk tørret rosmarin
- 4 stk hvidløgsfed
- 300 gram lammekoteletter
Karamelliserede bønner
- 1 stk rødløg
- 2 spsk kokosolie
- 1 stk hvidløgsfed
- 1 stk korianderfrø
- 600 gram grønne bønner
- 50 gram kokosflager
Fremgangsmåde
Lam
- Kom olivenolie i en skål, og tilsæt rosmarin, salt og peber. Pres hvidløgsfed i skålen, og bland det godt. Marinér kødet.
- Steg lammekoteletter på en pande med lidt olie i ca. 5-6 minutter på hverside. Hvis du bruger lammekølle, skal du først brune den af, komme den i et ovnfast fad og stege den ved 185° i ca. 2 timer (kernetemperaturen skal være ca. 66°).
Karamelliserede bønner
- Skær løget i strimler, og steg dem i kokosolie på en pande. Steg, indtil løgenebliver brune, da det er her, det karamelliserer lidt.
- Pres hvidløgsfeddet på panden, og tilsæt evt. korianderfrø.
- Kom bønnerne på panden. Er de frosne, skal de have mindst 10 minutter og vendes ofte. Er de friske, så steg dem i 5-6 minutter, til de virker møre.
- Tilsæt eventuelt kokosflager, og drys med lidt salt.
- Servér bønnerne med lammekoteletterne.