10.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Fluffy, lækker og flot
Ulemper
- Mange kalorier og en del kulhydrater. Derfor liberal.
Endelig vurdering af retten
Så simpel som den er, smager den fantastisk. En velsmagende chokolademousse med jordbær som topping. Den kan nydes når du vil synde, eller hvis du skal overraske nogle til lækker dessert.
Chokolademousse med jordbær
Bedøm denne ret
Ingredienser
- 250 ml piskefløde
- 60 gram mørk chokolade 70%
- 10 gram sukrin ca. 2 tsk
- 50 gram jordbær
Fremgangsmåde
- Tilsæt piskefløden i en gryde og sæt den på middel varme. Tilsæt nu mørk chokolade i mindre stykker, og derefter sukrinen. Rør rundt i det med et piskeris, så vi kan få opløst chokoladen
- Når chokoladen er smeltet og piskefløden er gennemvarmet, hælder du massen i en skål og pisker den i 1-2 minutter. Den skal ikke piskes helt til flødeskum, men må godt være lettere luftig. Hæld massen i en pose og sæt det i fryseren.
- Tag din mousse ud, og klip hul i det nederste hjørne af posen. Klem så chokolademoussen ud i anrettede glas eller skåle.
- Hak jordbær og server dem på toppen. Du kan også drysse med lidt kokosnød, vaniljesukker eller noget helt tredje.