9.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- God og lækker sammensætning
- Sød men alligevel kulhydratfattig aftensmad
Ulemper
- Sukkerpåvirkning fra fersken, selvom mængden er lav
Endelig vurdering af retten
I denne ret tager vi "kød og salat" til sit yderste, idet vi laver en simpel, hurtig og nem omgang oksesteg, sammen med en sød salat, hvor vi tilsætter finthakket fersken. Et godt og simpelt match.
Oksesteg med skøn og sød ferskensalat
Bedøm denne ret
Ingredienser
Oksesteg
- 350 gram oksesteg
- 0,25 bundt frisk rosmarin, kan undlades
- 2 spsk smør
Sød ferskensalat
- 100 gram blandet salat
- 1 stk avocado
- 0,25 stk agurk
- 30 gram cherrytomater
- 0,5 stk fersken
- 50 gram feta
Dressing
- 1 spsk olivenolie
- 0,5 tsk honning
- 0,5 tsk balsamico eddike
Fremgangsmåde
Oksesteg
- Tør oksestegen af, og tilsæt smør på en pande. Når smørret syder, steger du oksestegen på alle sider, så kødets porre lukker sig.
- Tænd for ovnen på 200°, læg kødet i et ovnfast fad, og hæld smørret over det. Tilsæt salt og peber, og enten frisk rosmarin, eller rosmarin krydderi. Steg kødet, til det har en kernetemperatur på 65-68° for gennemstegt.
Sød ferskensalat
- Hak salat fint og skær agurk i mindre stykker. Fjern sten fra avocado, og skær det i mindre stykker. Halver cherrytomater. Læg det i en skål. Skær fersken over på midten, og del den yderligere. Fjern sten. Skær i mindre skiver eller hak fint efter behov.
Dressing
- Lav en dressing af olivenolie, en lille smule honning og balsamicoeddike. Du kan også bruge sukrin i stedet for honning. Tilsæt salt og peber til dressingen og et par dråber vand, så honning/sukrin kan opløses bedst. Hæld dressingen over salaten.
Servering
- Skær oksesteg i skiver inden servering, og server det med den søde og lækre ferskensalat.