10.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Kalorielet og alligevel mættende aftensmad
- God og smagfuld ret
- Godt med grøntsager og kød fra havet
Ulemper
Endelig vurdering af retten
En super frisk og kalorielet omgang aftensmad, der er velsmagende og sund. Vores rejecurry steges i lime, ingefær og hvidløg, og serveres i en cremet curry med kokosmælk, samt stegte og sprøde blomkålsris til.
Rejecurry med ingefær og blomkålsris til
Bedøm denne ret
Ingredienser
Rejecurry
- 400 gram rejer afpillede
- 1 stk lime
- 2 spsk smør
- 1 stk rødløg
- 1 stk squash
- 1 stk peberfrugter
- 2 stk hvidløgsfed
- 1 tsk rød karrypasta
- 1 spsk stødt karry
- 20 gram ingefær
- 0,5 tsk spidskommen
- 400 ml kokosmælk
Blomkålsris
- 1 spsk smør
- 350 gram blomkålsris
Servering
- 0,5 bundt frisk koriander
Fremgangsmåde
Rejecurry
- Afpil dine rejer og læg dem i en skål. Tilsæt salt og peber, og pres saften fra en hel lime i skålen. Hvis du har mulighed for det, så sæt vitawrap over skålen og sæt den på køl i 15 min, så rejerne kan suge salten og limesaften.
- Hak løg fint, skær peberfrugter i lange tynde stimler, og skær squash i spisestørrelser. Pil hvidløg og hak det fint, eller læg det i en hvidløgspresser, så det er klar. Skær skræl af ingefær og riv det fint. Find desuden også karry, rød karrypasta og spidskommen frem.
- Opvarm smørret i en dyb pande. Tilsæt løg og steg i 2 minutter. Tilsæt squash og peberfrugter, og steg videre i 2 minutter. Tilsæt så rød karrypasta, og steg i 2 minutter mere. Pres hvidløgsfed og revet ingefær, og derefter karry, spidskommen, og peber. Smag til med salt og peber.
- Tilsæt så dine rejer (med saft) og steg ved hård varme i 2-3 minutter. Tilsæt kokosmælk og lad det småkoge i 4-5 minutter.
Blomkålsris
- Tilsæt smør på en pande og varm det op. Når det syder lidt tilsætter du blomkålsris. Steg ved hård varme i 2-3 minutter, og tilsæt eventuelt lige gurkemeje eller karry til dine blomkålsris. Rør i dem ofte, så de ikke brænder på.
- Server sprøde blomkålsris med rejecurry, og server eventuelt med frisk koriander på toppen.