10.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Kalorielet og alligevel mættende aftensmad
  • God og smagfuld ret
  • Godt med grøntsager og kød fra havet

Ulemper

Tid
9
Smag
8
Holdbarhed
9
Ingredienser
8

Endelig vurdering af retten

En super frisk og kalorielet omgang aftensmad, der er velsmagende og sund. Vores rejecurry steges i lime, ingefær og hvidløg, og serveres i en cremet curry med kokosmælk, samt stegte og sprøde blomkålsris til.

 

Rejecurry med ingefær og blomkålsris til

Bedøm denne ret

4.5 fra 2 stemmer
Køkkentid15 min
Ventetid10 min
Samlet tid25 min
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 437kcal
Kulhydrater: 10g
Protein: 38g
Fedt: 23g
Fiber: 7g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

Rejecurry
  • 400 gram rejer afpillede
  • 1 stk lime
  • 2 spsk smør
  • 1 stk rødløg
  • 1 stk squash
  • 1 stk peberfrugter
  • 2 stk hvidløgsfed
  • 1 tsk rød karrypasta
  • 1 spsk stødt karry
  • 20 gram ingefær
  • 0,5 tsk spidskommen
  • 400 ml kokosmælk
Blomkålsris
  • 1 spsk smør
  • 350 gram blomkålsris
Servering
  • 0,5 bundt frisk koriander

Fremgangsmåde

Rejecurry
  • Afpil dine rejer og læg dem i en skål. Tilsæt salt og peber, og pres saften fra en hel lime i skålen. Hvis du har mulighed for det, så sæt vitawrap over skålen og sæt den på køl i 15 min, så rejerne kan suge salten og limesaften.
  • Hak løg fint, skær peberfrugter i lange tynde stimler, og skær squash i spisestørrelser. Pil hvidløg og hak det fint, eller læg det i en hvidløgspresser, så det er klar. Skær skræl af ingefær og riv det fint. Find desuden også karry, rød karrypasta og spidskommen frem.
  • Opvarm smørret i en dyb pande. Tilsæt løg og steg i 2 minutter. Tilsæt squash og peberfrugter, og steg videre i 2 minutter. Tilsæt så rød karrypasta, og steg i 2 minutter mere. Pres hvidløgsfed og revet ingefær, og derefter karry, spidskommen, og peber. Smag til med salt og peber.
  • Tilsæt så dine rejer (med saft) og steg ved hård varme i 2-3 minutter. Tilsæt kokosmælk og lad det småkoge i 4-5 minutter.
Blomkålsris
  • Tilsæt smør på en pande og varm det op. Når det syder lidt tilsætter du blomkålsris. Steg ved hård varme i 2-3 minutter, og tilsæt eventuelt lige gurkemeje eller karry til dine blomkålsris. Rør i dem ofte, så de ikke brænder på.
  • Server sprøde blomkålsris med rejecurry, og server eventuelt med frisk koriander på toppen.
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her