8.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Velsmagende og krydret
- Godt ernæringsindhold til Keto
- Gode variationsmuligheder, f.eks. naan brød
Ulemper
Endelig vurdering af retten
Tikki masala er en utrolig lækker indisk dag, som passer godt sammen med både naanbrød og blomkålsris. Brug blomkålsris som i opskriften her, eller find naan brød på siden, og lav dem til. Retten er sindssygt velsmagende og er klart en af vores favoritter, der endeligt er kommet op på siden.
Tikki masala med blomkålsris
Bedøm denne ret
Ingredienser
Kylling og marinade
- 400 gram kyllingebryst
- 100 gram græsk yoghurt 10%
- 2 stk hvidløgsfed
- 20 gra frisk ingefær
- 3 tsk garam masala
- 1 tsk gurkemeje
- 1 stk lime
Sauce
- 1 spsk olivenolie
- 2 stk rødløg
- 2 stk hvidløgsfed
- 10 gram frisk ingefær
- 60 gram tomatpure
- 2 stk gurkemeje
- 100 ml piskefløde
- 30 gram mandler
- 300 ml bouillon
Blomkålsris
- 1 spsk smør
- 350 gram blomkålsris
Fremgangsmåde
Kylling og marinade
- Skær kyllingen i minder stimler og læg det i en pose. Tilsæt græsk yoghurt, presset hvidløgsfeds, revet ingefær, garam masala krydderi, gurkemeje, saft fra en hel lime. Ryst den godt sammen og sæt den på køl i 20 minutter. Lad saucen imens.
Sauce
- Hak løg, og hvidløg fint. Tilsæt olivenolie til en pande og steg i 3-4 minutter. TIlsæt ingefær og gurkemeje. Hak mandler og tilsæt dem, og steg videre i 2-3 minutter. Tilsæt nu kyllingebouillon og piskefløde, og skru ned for varme. Lad det simre indtil kyllingen er færdig, og smag til med salt og peber inden servering.
Kylling fortsat
- Tøm posens indhold i et ovnfast fad, og bag det i ovnen i 15 minutter ved 200°. Når det er færdigt, tilsætter du det til saucen. Kog retten op.
Blomkålsris
- Tilsæt smør på en pande og varm det op. Når smørret syder lidt, tilsætter du blomkålsris, og steger det ved høj varme i 2-3 minutter. På denne måde får du de perfekte blomkålsris! Rør i dem ofte, så de ikke brænder på. Server blomkålsris med tikki masala!