13.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Rimelig mængde af køkkenforberedelse
- Utrolig velsmagende
- En lækker kombination af ingredienser
Ulemper
Endelig vurdering af retten
En alt igennem god og gennemtænkt ret, der smager super godt. Den er velegnet til alle, Keto eller ej, og er super smagfuld fra fløde og soltørrede tomater. Vi spiser den med blomkålsris, da det her er et oplagte valg. En gennemtænkt og velsmagende ret
Toscansk kyllingeret med soltørrede tomater og blomkålsris
Bedøm denne ret
Ingredienser
Toscansk kyllingeret
- 1 spsk olivenolie
- 5 stk hvidløgsfed
- 350 gram kyllingebryst
- 100 ml piskefløde
- 100 ml bouillon
- 2 tsk tørret oregano
- 1 tsk tørret basilikum
- 1 tsk chiliflager
- 60 gram frossen spinat
- 50 gram soltørrede tomater
- 75 gram parmesan
Blomålsris
- 2 spsk smør
- 350 gram blomkålsris
Fremgangsmåde
- Vi starter med at lave vores toscanske kyllingeret, da den skal i ovnen. Tilsæt olivenolie på en pande, og hak eller pres hvidløgsfed og tilsæt dette. Lad det stege lidt, uden at det brænder på. Skub hvidløg ud til kanten, skær kylling i nogle 4-5 stykker og steg dem på panden.
- Når kyllingen er stegt lidt, tilsætter du piskefløde, kyllingebouillon og alle krydderierne, og lader den simre i 5-10 minutter, så den tykner lidt. Tilsæt nu den frosne spinat, hak soltørrede tomater og tilsæt dem også. Lad nu retten simre indtil det frosne spinat er optøet, og smag efterfølgende til med salt og eventuelt lidt kværnet peber. Tænd ligeledes for ovnen på 200°.
- Flyt kyllingestykkerne over i et ovnfast fad, og hæld resten af indholdet fra panden med over. Riv parmesanosten og bland den med sovsen, og bag retten i 25 minutter i ovnen. Lav blomkålsris, så det passer med, at kyllineretten er færdig.
Blomkålsris
- Tilsæt smør på panden fra før, og når smørret syder lidt, tilsætter du blomkålsris. Steg det ved hård varme i 4-5 minutter, og husk at røre ofte, så dine blomkålsris ikke brænder på. En alt igennem god og velsmagende ret.